Ovnstegt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med Colcannon-mos og bagte cherrytomater

Colcannon er en traditionel irsk ret - kartoffelmos med grøntsager, i aften med porrer og spinat. Aftenens opskrift byder også på ovnstegt svinemørbrad, bagte cherrytomater og en førførende sauce med hvidløg og fløde. Vi håber I er sultne, for nu er maden klar til at blive serveret.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

125 g

Cherrytomater

4 g

Oksebouillon

250 g

Svinemørbrad

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Porre

500 g

Bagekartoffel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2913 kJ
Kalorier (kcal)696 kcal
Fedt38.4 g
Mættet fedt20.6 g
Kulhydrat75.5 g
Sukker11.2 g
Protein51.7 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Ovnsteg svinemørbrad
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.

Steg svinemørbrad med et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Bag cherrytomater
2

Halver cherrytomater.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min.

 

Lav kartoffelmos
3

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kom kartofler i gryden med kogende vand, og kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Steg porre og spinat
4

Imens, skyl spinat.

Skær porre [½ stk, 2P] i tynde skiver.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg porre og spinat i 2-3 min, eller indtil bløde og faldet sammen, og overfør til en skål.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og Hvide Løjer & Urter, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt kødsaft fra foliepakken, og smag til med salt og peber.

Vend porre og spinat i gryden med kartoffelmos. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.

Anret kartoffelmos og svinemørbrad på tallerkener.

Top med cherrytomater og sauce.