
Ovnstegt svinemørbrad
med Colcannon-mos og bagte cherrytomater
Colcannon er en traditionel irsk ret - kartoffelmos med grøntsager, i aften med porrer og spinat. Aftenens opskrift byder også på ovnstegt svinemørbrad, bagte cherrytomater og en førførende sauce med hvidløg og fløde. Vi håber I er sultne, for nu er maden klar til at blive serveret.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
125 g
Cherrytomater
4 g
Oksebouillon
250 g
Svinemørbrad
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Porre
500 g
Bagekartoffel
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 spsk
Mælk (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad med et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Halver cherrytomater.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kom kartofler i gryden med kogende vand, og kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Imens, skyl spinat.
Skær porre [½ stk, 2P] i tynde skiver.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg porre og spinat i 2-3 min, eller indtil bløde og faldet sammen, og overfør til en skål.

Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og Hvide Løjer & Urter, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt kødsaft fra foliepakken, og smag til med salt og peber.
Vend porre og spinat i gryden med kartoffelmos.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.
Anret kartoffelmos og svinemørbrad på tallerkener.
Top med cherrytomater og sauce.