HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnstegt Svinemørbrad
topBanner
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med Colcannon-mos og bagte cherrytomater

Colcannon er en traditionel irsk ret - kartoffelmos med grøntsager, i aften med porrer og spinat. Aftenens opskrift byder også på ovnstegt svinemørbrad, bagte cherrytomater og en førførende sauce med hvidløg og fløde. Vi håber I er sultne, for nu er maden klar til at blive serveret!

Tags:Under 650 kcalHvedefriProteinrig
Allergener:Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Svinemørbrad

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ pakke

Madlavningsfløde

(IndeholderMælk)

125 g

Cherrytomater

500 g

Kartofler

4 g

Oksebouillon

60 g

Spinat

(Kan indeholdeSelleri)

1 stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Mælk (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)547 kcal
Energi (kJ)2290 kJ
Fedt21.37 g
Mættet fedt7.6 g
Kulhydrat54.89 g
Sukker10.7 g
Protein36.11 g
Salt3.9 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på to 220°C/200°C varmluft. Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt, og steg i 1-2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i 12-13 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

 

2

Halver cherrytomater, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil let karamelliseret.

 

3

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kom kartofler i gryden med kogende vand, og kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk] og eventuelt en klat smør, og krydr med salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

 

4

Skær porre i tynde skiver. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag. Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg porre og spinat i 2-3 min, eller indtil bløde. Overfør til en skål.

 

5

Opvarm samme stegepande på middel varme. Tilsæt madlavningsfløde [½ pakke, 2P], oksebouillon og Hvide Løjer & Urter, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt kødsaft fra foliepakken, og smag til med salt og peber. Vend porre og spinat i gryden med kartoffelmos. Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.

6

Anret Colcannon-mos og svinemørbrad på tallerkener. Top med cherrytomater og sauce.