
Ovnstegt svinemørbrad
med Colcannon-mos og bagte cherrytomater
Colcannon er en traditionel irsk ret - kartoffelmos med grøntsager, i aften med porrer og spinat. Aftenens opskrift byder også på ovnstegt svinemørbrad, bagte cherrytomater og en førførende sauce med hvidløg og fløde. Vi håber I er sultne, for nu er maden klar til at blive serveret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Svinemørbrad
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
125 g
Cherrytomater
500 g
Kartofler
4 g
Oksebouillon
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Porre
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 spsk
Mælk (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på to 220°C/200°C varmluft. Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt, og steg i 1-2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i 12-13 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Halver cherrytomater, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil let karamelliseret.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kom kartofler i gryden med kogende vand, og kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk] og eventuelt en klat smør, og krydr med salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

Skær porre i tynde skiver. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag. Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg porre og spinat i 2-3 min, eller indtil bløde. Overfør til en skål.

Opvarm samme stegepande på middel varme. Tilsæt madlavningsfløde [½ pakke, 2P], oksebouillon og Hvide Løjer & Urter, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt kødsaft fra foliepakken, og smag til med salt og peber. Vend porre og spinat i gryden med kartoffelmos. Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.

Anret Colcannon-mos og svinemørbrad på tallerkener. Top med cherrytomater og sauce.