Skip to main content
Ovnbagte rodfrugter
Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

med kørvelvinaigrette & spinatbulgur

Helt ærligt, knurrede maven ikke lidt, da du så denne opskrift? Det er næsten som om man kan kende duften fra ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydderier, når man ser billedet, ikke? Spinatbulguren pimpes med aromatisk dild og kørvelvinaigrette, der giver smagsløgene et glædeligt spark. Salatost giver en dejlig salthed, og det behagelige knas fra mandler giver retten en ekstra dimension. Innovativ, frisk og velsmagende - vores type middag.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Nøtter
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Dild

1 stk

Rødbede

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

200 g

Snackgulerødder

75 g

Græsk salatost

1 stk

Citron

1 stk

Rødløg

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter)

15 g

Dukkah

1 pose

Kørvel

4 g

Grøntsagsbouillon

30 g

Spinat

12.5 g

Honning

12.5 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)242.6 kcal
Energi (kJ)1015.2 kJ
Fedt6.7 g
Mættet fedt0.5 g
Kulhydrat33.9 g
Sukker5.5 g
Kostfibre6.3 g
Protein7.9 g
Salt1.2 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Skær gulerødder (uskrællet) i halve. Fordel rødbede, rødløg og gulerødder på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med dukkah, et nip salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

Kog bulgur
2

Bring vand* [300 ml, 2 pers. | 600 ml, 4 pers.] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

Forbered råvarer
3

Riv citronskal. Skær citron i både. Hak mandler groft. Hak kørvel og dild fint. Hak spinat groft.

Lav kørvelvinaigrette
4

Bland citronskal, sennep [1/2 pakke, 2 pers.], honning [1/2 pakke, 2 pers.], olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], et stort skvæt citronsaft, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], 1/2 kørvel og 1/2 dild i en skål. Krydr med salt* og peber*.

Bland spinatbulgur
5

Vend spinat i gryden med færdigkogt bulgur. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret spinatbulgur på tallerkener. Top med ovnbagte rodfrugter, salatost, mandler, kørvelvinaigrette, resterende dild og kørvel.