
Helt ærligt, knurrede maven ikke lidt, da du så denne opskrift? Det er næsten som om man kan kende duften fra ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydderier, når man ser billedet, ikke? Spinatbulguren pimpes med aromatisk dild og kørvelvinaigrette, der giver smagsløgene et glædeligt spark. Salatost giver en dejlig salthed, og det behagelige knas fra mandler giver retten en ekstra dimension. Innovativ, frisk og velsmagende - vores type middag.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pose
Dild
1 stk
Rødbede
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
200 g
Snackgulerødder
75 g
Græsk salatost
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Løg
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter)
15 g
Dukkah
1 pose
Kørvel
4 g
Bouillon
30 g
Spinat
12.5 g
Honning
12.5 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
3 dl
Vand

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Skær gulerødder (uskrællet) i halve. Fordel rødbede, rødløg og gulerødder på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med dukkah, et nip salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

Bring vand* [300 ml, 2 pers. | 600 ml, 4 pers.] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

Riv citronskal. Skær citron i både. Hak mandler groft. Hak kørvel og dild fint. Hak spinat groft.

Bland citronskal, sennep [1/2 pakke, 2 pers.], honning [1/2 pakke, 2 pers.], olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], et stort skvæt citronsaft, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], 1/2 kørvel og 1/2 dild i en skål. Krydr med salt* og peber*.

Vend spinat i gryden med færdigkogt bulgur. Krydr med salt* og peber*.

Anret spinatbulgur på tallerkener. Top med ovnbagte rodfrugter, salatost, mandler, kørvelvinaigrette, resterende dild og kørvel.

