Kartofler eller ris? I aften skal du ikke vælge, for vi frister med både ovnbagte søde kartofler og cremet hvidløgsris. Skønt tilbehør er en frisk agurkesalat med forårsløg og sojasauce, sukkerærter med lime, frisk avocado og spicy srirachamayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
½ pose
Sukkerærter
1 stk
Avocado
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rød chili
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Lime
2 stk
Forårsløg
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Sriracha
3 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Smør (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir.
Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær agurk i 1 cm skiver.
Snit sukkerærter [1/2 pose, 2P] på langs.
Snit forårsløg fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland agurk, forårsløg og sojasauce [½ pakke, 2P] i en lille skål.
Bland sukkerærter, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en anden lille skål.
Bland mayonnaise og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med agurkesalat, resterende sojasauce, sukkerærter, avocado og søde kartofler.
Drys med chili og sesamfrø.
Server med srirachamayonnaise.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.