Ostepaneret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostepaneret kylling

Ostepaneret kylling

med souvlaki-fritter og græsk salat

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland. Vi panerer kylling i panko, hvidløg og ost, og steger den gylden. Samtidigt laver vi sprøde kartoffel- og pastinakfritter krydrede med souvlaki-krydderi. Vi serverer kylling og fritter med en spændende variant af den klassiske græske salat med agurk, tomat, persille og syltet rødløg, og cremet aioli.

Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Egg
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

25 g

Panko

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

4 g

Souvlaki-krydderi

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

20 g

Finrevet ost

40 g

Aioli

½ stk

Rødløg

1 stk

Bredbladet persille

½ stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til kød

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til mel

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3268 kJ
Kalorier (kcal)781 kcal
Fedt28.4 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat82.1 g
Sukker12.8 g
Kostfibre10.9 g
Protein51.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1301.8 mg
Calcium22.9 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Lav souvlaki-fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællede) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, krydr med Souvlaki-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Sylt rødløg
2

Halver citron.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland citronsaft, sukker, vand og salt i en mellemstor skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Pres eller hak hvidløg fint.

Paner kylling
3

Krydr kylling med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Bland finrevet ost, hvidløg, panko og et nip peber i en tredje dyb tallerken.

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Skær tomat i 1 cm både.

Hak persille groft.

Hæld væde fra rødløg.

Vend persille, tomat, agurk og salt i skålen med rødløg.

Server
6

Anret kylling, fritter og salat på tallerkener.

Server med aioli.