I aften går den kulinariske rejse til Grækenland. Vi panerer kylling i panko, hvidløg og ost, og steger den gylden. Samtidigt laver vi sprøde fritter, krydrede med Souvlaki-krydderi. Vi serverer kylling og fritter med en spændende variant af den klassiske græske salat med agurk, tomat, persille og syltet rødløg, og cremet aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
4 g
Souvlaki-krydderi
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til mel
1
Æg til panering
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Souvlaki-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Halver citron.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland citronsaft, sukker, vand og salt i en mellemstor skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Pres eller hak hvidløg fint.
Krydr kylling med salt.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland finrevet ost, hvidløg, panko og et nip peber i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær tomat i 1 cm både.
Hak persille groft.
Hæld væde fra rødløg.
Vend persille, tomat, agurk og salt i skålen med rødløg.
Anret kylling, fritter og salat på tallerkener.
Server med aioli.