
Er I en familie, der elsker lasagne? Så er det måske på tide, at I prøver en ny variant. Det hjælper vi gerne med, vi har nemlig skabt en fantastisk opskrift på ostegratineret oksekøds- og tortillalasagne, hvor tortillastrimler erstatter lasagnepladerne. Vi serverer vores velsmagende lasagne med en frisk spidskålssalat med frisk basilikum.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 stk
Tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
2 stk
Hvidløgsfed
225 g
Hakket oksekød
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Middelhavsdrøm
390 g
Hakkede tomater
4 g
Bouillon
1 stk
Basilikum
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
75 g
Spidskål, skåret
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Smør til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
1 dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til bechamel
1 spsk
Mel til bechamel
2 dl
Mælk til bechamel
¼ tsk
Salt til bechamel
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Tilsæt hvidløg, Middelhavsdrøm, bouillon og Hvide Løjer & Urter til stegepanden, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, salt, smør, sukker og vand, og lad simre i 5-6 min, eller indtil tyknet.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt hvedemel under omrøring.
Tilsæt mælk under omrøring, og pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt salt, halvdelen af gouda og et nip peber, og pisk sammen.

Fordel halvdelen af kødsauce i et ildfast fad.
Skær hvert tortillabrød i 4 strimler, og fordel halvdelen ovenpå.
Gentag med resterende kødsauce og tortillabrød.
Top med bechamelsauce, og drys med resterende gouda.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil saucen bobler og osten er gylden.

Imens, hak basilikum groft.
Bland basilikum, spidskål, olivenolie og salt i en stor skål.

Lad lasagne køle en smule af inden servering.
Anret på tallerkener.
Server med salat.