Skip to main content
'One-pot' fransk inspireret kylling og kartofler

'One-pot' fransk inspireret kylling og kartofler

med rosmarin og timian

One-pot-retter er geniale, når tiden er knap men appetitten stor! Og vores fransk inspireret one pot med kylling og grøntsager er ingen undtagelse. Vi smørsteger grøntsager og koger dem i en cremet sauce med timian og rosmarin. Gryderetten serveres med sprød pæresalat.

Tags:
Kort forberedelse
Hvedefri
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Små kartofler, forkogte

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

4 g

Bouillon

4 g

Majsstivelse

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rosmarin

1 stk

Timian

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

60 g

Blandet salat

½ stk

Pære

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Vand til stivelsesblanding

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Smør til stegning

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

¼ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2503 kJ
Kalorier (kcal)598 kcal
Fedt16 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat66.4 g
Sukker15.2 g
Kostfibre11.9 g
Protein42.3 g
Salt2.8 g
Potassium178.2 mg
Calcium33.5 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.

Skær løg i tynde skiver.

Pres eller hak hvidløg fint. 

Halver kartofler.

Bland vand og majsstivelse til en jævning i en lille skål. 

Steg kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt. 

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. 

Overfør til en tallerken. 

Lav 'one pot'
3

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg, gulerod, hvidløg og kartofler i 3-4 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt timian, rosmarin, sennep, bouillon, kylling, vand, jævning, salt og et nip peber, og kog op.

Sænk til middel varme, og lad simre i 15 min under låg. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Imens, skyl blandet salat. 

Skær pære i tynde, halve skiver.

Bland salat, pære, olivenolie og et nip salt og peber i en skål.

Tilsæt fraiche
5

Fjern krydderurter fra stegepanden, og rør fraiche i.

6

Anret 'one pot' i skåle.

Server med salat.