
One-pot-retter er geniale, når tiden er knap men appetitten stor! Og vores fransk inspireret one pot med kylling og grøntsager er ingen undtagelse. Vi smørsteger grøntsager og koger dem i en cremet sauce med timian og rosmarin. Gryderetten serveres med sprød pæresalat.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Små kartofler, forkogte
2 stk
Gulerod
1 stk
Løg
12 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
4 g
Bouillon
4 g
Majsstivelse
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rosmarin
1 stk
Timian
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
60 g
Blandet salat
½ stk
Pære
2 spsk
Vand til stivelsesblanding
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Smør til stegning
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ spsk
Olie til salat

Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.
Skær løg i tynde skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver kartofler.
Bland vand og majsstivelse til en jævning i en lille skål.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, gulerod, hvidløg og kartofler i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt timian, rosmarin, sennep, bouillon, kylling, vand, jævning, salt og et nip peber, og kog op.
Sænk til middel varme, og lad simre i 15 min under låg.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, skyl blandet salat.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Bland salat, pære, olivenolie og et nip salt og peber i en skål.

Fjern krydderurter fra stegepanden, og rør fraiche i.
Anret 'one pot' i skåle.
Server med salat.