
Det er måske ikke sommervarme udenfor, men højst sandsynligvis smager græskinspireret salat, couscous og middelhavskrydret kylling rigtig godt alligevel. Top med en velsmagende basilikumdressing, sæt kyllingen på et spyd for lidt ekstra sommerfølelse, og byd familien på en farverig middag, der giver håb om lysere tider.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Tomat
75 g
Græsk salatost
stk
Agurk
20 g
Valnødder
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk, piccolo
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Citrusfrugt
½ stk
Løg
1 pose
Basilikum
1 spsk
Olivenolie
2.5 dl
Vand

Skær tomat og agurk i tern. Skær rødløg [1/2 stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Hak valnødder groft. Skær citron i både. Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et rent skærebræt. Bland Middelhavsdrøm og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Vend kylling i skålen. Stil til side.

Bring vand* og bouillon i kog i en gryde. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side.

Hak basilikum fint. Bland tomat, agurk, rødløg, valnødder, smulret salatost [½ pakke, 2 pers.] og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en stor skål. Bland basilikum, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og et skvæt citronsaft med et nip salt* og peber* i en lille skål.

Smag couscous til med salt* og peber*.

Anret kylling, couscous og græsk salat på tallerkener. Top med basilikumdressing. Server med resterende citronbåde.

