Middelhavsinspireret rejegryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret rejegryde

Middelhavsinspireret rejegryde

med iMat-sauce og langkornede ris

I aften drømmer vi os væk til Middelhavet og laver en forførende god gryderet. Den cremede konsistens kommer fra Oatly's plantebaserede iMat, som blander sig med rejer, tomat, løg, calabresepest og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vidunderligt tilbehør er langkornede ris med hvidløg og frisk basilikum.

Tags:
Kalorielet
Hurtig
Allergener:
Krebsdyr
Selleri
Æg
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

1 pose

Basilikum

60 g

Calabresepesto

4 g

Hvide Løjer & Urter

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

2 stk

Tomat

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Langkornede hvide ris

½ g

Chiliflager

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

125 ml

Oatly iMat

(Indeholder Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2528 kJ
Kalorier (kcal)604 kcal
Fedt25.7 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat73.5 g
Sukker8.5 g
Protein17.5 g
Salt5.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, hak tomat groft.

Hak basilikum groft.

Skyl spinat.

Steg tomat
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg tomat, Mamas Favorit, Hvide Løjer & Urter, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 2-3 min, eller indtil næsten møre.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad. 

Lav rejegryde
4

Krydr rejer med salt.

Tilsæt calabresepesto, rejer, iMat [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon og vand [1 dl | 2 dl] til stegepanden, og lad simre i 3-4 min, eller indtil saucen er tyknet og rejerne er gennemtilberedte.

Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Tilsæt spinat
5

Tilsæt spinat lige inden servering, og rør rundt.

Server
6

Anret ris og rejegryde i dybe tallerkener. 

Top med basilikum.