I aften drømmer vi os væk til Middelhavet og laver en forførende god gryderet. Den cremede konsistens kommer fra Oatly's plantebaserede iMat, som blander sig med rejer, tomat, løg, calabresepest og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vidunderligt tilbehør er langkornede ris med hvidløg og frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 pose
Basilikum
60 g
Calabresepesto
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
2 stk
Tomat
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Langkornede hvide ris
½ g
Chiliflager
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
125 ml
Oatly iMat
(Indeholder Gluten)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak tomat groft.
Hak basilikum groft.
Skyl spinat.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg tomat, Mamas Favorit, Hvide Løjer & Urter, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 2-3 min, eller indtil næsten møre.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Krydr rejer med salt.
Tilsæt calabresepesto, rejer, iMat [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon og vand [1 dl | 2 dl] til stegepanden, og lad simre i 3-4 min, eller indtil saucen er tyknet og rejerne er gennemtilberedte.
Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Tilsæt spinat lige inden servering, og rør rundt.
Anret ris og rejegryde i dybe tallerkener.
Top med basilikum.