I aften frister vi med en spændende opskrift med krydret gnocchi som bliver ovnstegt i stedet for at koges. Gnocchi får selskab i ovnen af zucchini, cherrytomater og rødløg, som krydres med medelhavskrydderier og Souvlaki-krydderi. Vi topper herlighederne med citron-basilikum dressing, ristede pinjekerner, ricotta og frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
1 stk
Zucchini
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
10 g
Pinjekerner
4 g
Souvlaki-krydderi
4 g
Hello Sunrise
1 stk
Hvidløgsfed
420 g
Gnocchi
1 stk
Basilikum
40 g
Rucola
100 g
Ricotta
1 stk
Rødløg
¼ tsk
Salt til gnocchi
¼ tsk
Salt til grøntsager
1.5 spsk
Olie til dressing
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Halver cherrytomater.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel gnocchi på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Hello Sunrise og et nip peber.
Fordel grøntsager på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, Souvlaki-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag gnocchi og grøntsager i ovnen i 15-25 min, eller indtil grøntsagerne er bløde og gnocchien er brunet og sprød.
Imens, halver citron.
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland olivenolie, hvidløg, basilikum, citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Top grøntsager med pinjekerner, når de har 5 min tilbage.
Skyl rucola.
Anret gnocchi og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med citron-basilikumdressing, og drys med pinjekerner.
Top med rucola og ricotta.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.