Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Hvad med mexicansk til aftensmad? Læg store søde kartoffelbåde, smagsrige linser og lækker guacamole på din tallerken. Server med frisk tomatsalsa, naturligvis lavet med ristet majs, og top med frisk koriander, lime og hakket jalapeno, der giver sting på en dejlig måde. Yummy in your tummy!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Tomat
2 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Grønne linser
½ stk
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Avocado
1 dåse
Majs
½ stk
Lime
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
2 g
Røget paprika
1 dl
Vand (trin 4)
¼ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) i kvarte på langs, og prik huller med en gaffel.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak tomat og koriander groft.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hæld væde fra linser og majs.
Skær jalapeno [1/2 stk, 2P] i tynde skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil brunet.
Bland majs, tomat, et skvæt limesaft og koriander i en skål, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg linser i 3-4 min.
Tilsæt hvidløg, Tex-Mex, røget paprika [1/2 pakke, 2P], tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 1 min.
Tilsæt vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min.
Smag til med salt og peber.
Imens, skær avocado over på langs, og grav indmad ud med en ske.
Mos med et skvæt limesaft i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret kartofler på tallerkener.
Top med linser, guacamole, fraiche og tomatsalsa.
Drys med jalapeno.
Server med resterende limebåde.
TIP: Undlad jalapenoen, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.