Mexicanske linser
med ovnbagte søde kartofler og let guacamole
Hvad med mexicansk til aftensmad? Læg store søde kartoffelbåde, smagfulde linser og lækker guacamole på din tallerken. Server med frisk tomatsalsa, naturligvis lavet med ristet majs, og top med frisk koriander, lime og hakket jalapeno, der giver sting på en dejlig måde. Yummy in your tummy!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
1 stk
Lime, økologisk
2 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Grønne linser
½ stk
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Avocado
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 dåse
Majs
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i kvarte på langs, og prik huller med en gaffel. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Hak tomat groft. Hak koriander groft. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Hak hvidløg fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Hæld væde fra majs. Skær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynde skiver.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg majs i 4-5 min. Bland majs, tomat, et skvæt limesaft og halvdelen af koriander i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg linser i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og limeskal, og steg videre i 1 min. Tilsæt vand* [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.
Skær avocado over på langs, og grav indmad ud med en ske. Mos med et skvæt limesaft og eventuelt en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret kartofler på tallerkener. Top med linser, guacamole, yoghurt og tomatsalsa. Drys med jalapeño og resterende koriander. Server med resterende limebåde.