HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicanske Linser
topBanner
Mexicanske linser

Mexicanske linser

med ovnbagte søde kartofler og let guacamole

Hvad med mexicansk til aftensmad? Læg store søde kartoffelbåde, smagfulde linser og lækker guacamole på din tallerken. Server med frisk tomatsalsa, naturligvis lavet med ristet majs, og top med frisk koriander, lime og hakket jalapeno, der giver sting på en dejlig måde. Yummy in your tummy!

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

1 stk

Lime, økologisk

2 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Grønne linser

½ stk

Jalapeño

5 g

Tex-Mex

½ dåse

Tomatpuré

1 stk

Avocado

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

150 g

Majs

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)645.3851 kcal
Energi (kJ)2700.2913 kJ
Fedt19.6905 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat74.4012 g
Sukker12.5 g
Protein27.057 g
Salt1.8 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i kvarte på langs, og prik huller med en gaffel. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

2

Hak tomat groft. Hak koriander groft. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Hak hvidløg fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Hæld væde fra majs. Skær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynde skiver.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg majs i 4-5 min. Bland majs, tomat, et skvæt limesaft og halvdelen af koriander i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg linser i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og limeskal, og steg videre i 1 min. Tilsæt vand* [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.

5

Skær avocado over på langs, og grav indmad ud med en ske. Mos med et skvæt limesaft og eventuelt en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret kartofler på tallerkener. Top med linser, guacamole, yoghurt og tomatsalsa. Drys med jalapeño og resterende koriander. Server med resterende limebåde.