topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicanske linser

Mexicanske linser

med majs og søde kartofler

Hvad med mexicansk til aftensmad? Læg store søde kartoffelbåde, smagsrige linser og lækker guacamole på din tallerken. Server med frisk tomatsalsa, naturligvis lavet med ristet majs, og top med frisk koriander, lime og hakket jalapeno, der giver sting på en dejlig måde. Yummy in your tummy!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

1 stk

Lime, økologisk

2 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ dåse

Tomatpuré

1 stk

Avocado

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 dåse

Majs

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)613 kcal
Energi (kJ)2565 kJ
Fedt15.95 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat74.57 g
Sukker12.6 g
Protein27.08 g
Salt1.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartoffel
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i kvarte på langs, og prik huller med en gaffel. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Forbered frugt og grønt
2

Hak tomat groft. Hak koriander groft. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Hak hvidløg fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Hæld væde fra majs. Skær jalapeño i tynde skiver.

Bland tomatsalsa
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg majs i 4-5 min. Bland majs, tomat, et skvæt limesaft og halvdelen af koriander i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Tilbered linser
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg linser i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og limeskal, og steg i 1 min. Tilsæt vand* [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.

Lav guacamole
5

Skær avocado over på langs, og grav indmad ud med en ske. Mos med et skvæt limesaft og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret kartofler på tallerkener. Top med linser, guacamole, yoghurt og tomatsalsa. Drys med jalapeño og resterende koriander. Server med resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image