
Carnitas er Mexicos svar på pulled pork, og består af svinekød, der simrer til det er mørt, og derefter strimles. Vi bygger vores carnitas-bowl med krydret ris, svinekød, kålsalat, rødløg med lime, fraiche og frisk koriander.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Pulled pork
150 g
Langkornede hvide ris
4 g
Kyllingebouillon
5 g
Tex-Mex
75 g
Spidskål, skåret
1 stk
Løg
½ stk
Citrusfrugt
1 pose
Koriander
½ pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
½ pakke
Sorte bønner
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Hæld væde fra sorte bønner [½ pakke, 2P].
Tilsæt ris, sorte bønner, kyllingebouillon, Tex-Mex og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Kom svinekød (inklusive lage fra pakken) og Ay Cajun-ba i en anden gryde, og lad simre under låg i 10-12 min på middel varme.
Træk kødet i strimler med to gafler.

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Bland spidskål [1/2 pose, 2P], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med spidskål, rødløg og pulled pork.
Dryp med fraiche.
Drys med koriander.