HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMellemøstlig Kikærtegryde
topBanner
Mellemøstlig kikærtegryde

Mellemøstlig kikærtegryde

med blød gulerodscouscous og hakket mandler

Findes der noget bedre på en kølig forårsaften end en fyldig gryderet? I aften frister vi med en mellemøstlig kikærtegryde med zucchini, hvidløg, spinat, yoghurt og vores fantastiske krydderiblanding Saha-ras. Spændende tilbehør er hakkede mandler, mynte, chili og gulerodscouscous med tranebær.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:GlutenSelleriNødderMælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Gulerod

100 g

Fuldkornscouscous

(IndeholderGluten)

2 stk

Hvidløgsfed

110 g

Zucchini

1 pose

Mynte

1 pakke

Kikærter

4 g

Saha-Ras

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Grøntsagsbouillon

(IndeholderSelleri)

20 g

Mandler

(IndeholderNødder)

20 g

Tranebær

(Kan indeholdeNødder, Jordnødder, Sesam)

60 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)664 kcal
Energi (kJ)2778 kJ
Fedt22.15 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat83.09 g
Sukker30.3 g
Protein24.19 g
Salt6 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Riv gulerod (uskrællet) groft. Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde. Tilsæt couscous, gulerod og eventuelt en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Hak mynte fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt zucchini og salt* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 3-4 min. Tilsæt kikærter, Saha-Ras og hvidløg, og steg videre i 30 sek. Sænk til middel varme.

4

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, sukker* [½ tsk | 1 tsk] og vand* [½ dl | 1 dl], og lad simre i 2-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt spinat, yoghurt [1 spsk | 2 spsk] og eventuelt en klat smør*, og vend sammen i 1 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

5

Hak mandler groft. Vend tranebær i gryden med couscous.

6

Anret gulerodscouscous i dybe tallerkener. Top med kikærter. Dryp med resterende yoghurt. Drys med mandler, mynte og et nip chiliflager.