Skip to main content
Mellemøstlig kikærtegryde
Mellemøstlig kikærtegryde

Mellemøstlig kikærtegryde

med blød gulerodscouscous og hakket mandler

3.8
(73)

Findes der noget bedre på en kølig forårsaften end en fyldig gryderet? I aften frister vi med en mellemøstlig kikærtegryde med zucchini, hvidløg, spinat, yoghurt og vores fantastiske krydderiblanding Saha-ras. Spændende tilbehør er hakkede mandler, mynte, chili og gulerodscouscous med tranebær.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Nøtter
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

100 g

Fuldkornscouscous

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Zucchini

1 pose

Mynte

1 pakke

Kikærter

4 g

Saha-Ras

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Bouillon

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter)

20 g

Tranebær

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)664 kcal
Energi (kJ)2778 kJ
Fedt22.1 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat83.1 g
Sukker30.3 g
Kostfibre17.4 g
Protein24.2 g
Salt6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog couscous
1

Riv gulerod (uskrællet) groft. Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde. Tilsæt couscous, gulerod og eventuelt en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

Forbered råvarer
2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Hak mynte fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Steg zucchini og kikærter
3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt zucchini og salt* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 3-4 min. Tilsæt kikærter, Saha-Ras og hvidløg, og steg videre i 30 sek. Sænk til middel varme.

Lav sauce
4

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, sukker* [½ tsk | 1 tsk] og vand* [½ dl | 1 dl], og lad simre i 2-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt spinat, yoghurt [1 spsk | 2 spsk] og eventuelt en klat smør*, og vend sammen i 1 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

Tilsæt tranebær
5

Hak mandler groft. Vend tranebær i gryden med couscous.

Server
6

Anret gulerodscouscous i dybe tallerkener. Top med kikærter. Dryp med resterende yoghurt. Drys med mandler, mynte og et nip chiliflager.