
Findes der noget bedre på en kølig forårsaften end en fyldig gryderet? I aften frister vi med en mellemøstlig kikærtegryde med zucchini, hvidløg, spinat, yoghurt og vores fantastiske krydderiblanding Saha-ras. Spændende tilbehør er hakkede mandler, mynte, chili og gulerodscouscous med tranebær.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Gulerod
100 g
Fuldkornscouscous
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Zucchini
1 pose
Mynte
1 pakke
Kikærter
4 g
Saha-Ras
1 pakke
Hakkede tomater
4 g
Bouillon
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter)
20 g
Tranebær
60 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 g
Chiliflager
2.5 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)

Riv gulerod (uskrællet) groft. Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde. Tilsæt couscous, gulerod og eventuelt en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

Pres eller hak hvidløg fint. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Hak mynte fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt zucchini og salt* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 3-4 min. Tilsæt kikærter, Saha-Ras og hvidløg, og steg videre i 30 sek. Sænk til middel varme.

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, sukker* [½ tsk | 1 tsk] og vand* [½ dl | 1 dl], og lad simre i 2-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt spinat, yoghurt [1 spsk | 2 spsk] og eventuelt en klat smør*, og vend sammen i 1 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

Hak mandler groft. Vend tranebær i gryden med couscous.

Anret gulerodscouscous i dybe tallerkener. Top med kikærter. Dryp med resterende yoghurt. Drys med mandler, mynte og et nip chiliflager.

