Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 6 trin og ingredienser til 4 personer. Lad hele familien være med og lave mad i aften, vi skal nemlig fylde grillen med lækkerier. Vi griller kuller med citron og soltørrede tomater, grillost og sprøde pitabrød. Samtidigt som vi griller laver vi også tzatziki, en cremet ostedip med yoghurt og salatost, og så ovnbager vi kartofler krydrede med rosmarin, citron og hvidløg. Og til denne græsk inspirerede måltid laver vi selvfølgelig også en græsk salat med cherrytomater, oliven, oregano, salatost og rødløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Agurk
300 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
500 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
2 stk
Citron
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
1000 g
Kartofler
1 stk
Rosmarin
250 g
Cherrytomater
70 g
Kalamataoliven
½ stk
Rødløg
1 pose
Oregano
4 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
100 g
Soltørrede tomater
150 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
40 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen på 240 °C/220 °C (varmluft).
Forvarm grill på 200 °C på middel varme, og dryp med en smule olivenolie.
Halver citron. Pres eller hak halvdelen af hvidløg fint. Hak rosmarin fint.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på 2 bageplader med bagepapir. Dryp med olivenolie, citronsaft [1 spsk], krydr med rosmarin, hvidløg, salt [1/2 tsk ] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, indtil gyldne.
Imens, smuldr halvdelen af salatost i en mellemstor skål
Tilsæt halvdelen af yoghurt, sukker [1/4 tsk], olivenolie [1/2 spsk], salt [1/4 tsk] og et nip peber. Pisk indtil glat, 1-2 min.
Pres eller hak resterende hvidløg fint.
Riv agurk [1 stk] groft.
Pres så meget væske ud som muligt fra agurk.
I en mellemstor skål blandes agurk, resterende yoghurt, hvidløg, salt [1/2 tsk] og et nip peber.
Skær løg [1/2 stk] i tynde skiver.
Halver cherrytomater.
Skær agurk i halve skiver.
Hak oregano fint.
Halver oliven.
Bland tomat, agurk, oliven, løg, oregano, citronsaft [1 spsk], olivenolie [1/2 spsk], salt [1/2] og peber i en lille skål. Smuldr resterende salatost over.
Skær citron [1 stk] i 0,5 cm skiver.
Hak soltørrede tomater groft.
Dub fisk tør med køkkenrulle, pensl med olivenolie, og krydr med salt [1/2 tsk] og et nip peber.
Lav 4 sølvpapirbåde med 4 stykker 30x30 cm sølvpapir. Dryp med olivenolie i midten, og top med en citronskive, fisk og soltørrede tomater.
Fold siderne op for at lave en båd. Pres de åbne ender godt sammen, men lad toppen stå åben.
Grill fisk i 10-12 min, indtil gennemstegt.
Skær grillost på bredden i tynde skiver, og pensl med olivenolie på begge sider. Grill grillost på grillen i 2-3 min på hver side, indtil gylden.
Grill pitabrød i 1-2 min på hver side, indtil gyldne og skær i 4 trekanter.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler på et fad, og top med ostedip.
Anret fisk toppet med solsikkekerner på et fad.
Server med græsk salat, grillost, pitabrød og tzatziki.