Tag dit forklæde og din kokkehue på, og smøg ærmerne op. Vores kager er perfekte til selv de mindste kokke. Opskrifterne er ikke blot velsmagende og nemme, men også sjove at lave. Vi laver en svampet efterårskage med revet græskar og kanel, som smøres med glasur med brunet smør, og toppes med hakkede valnødder. Perfekt til hygge foran pejsen, når det begynder at blive blæsende og koldt udenfor.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Butternutsquash
600 g
Sukkerbrødskagemiks
(Indeholder Hvede, Mandler, Æg, Gluten, Mælk, Nødder Kan indeholde Soja, Sennep)
50 g
Flormelis
(Kan indeholde Byg, Nødder, Æg, Rug, Lupin, Soja, Hvede, Sesam, Kamut, Khorasanhvede, Jordnødder, Gluten, Mælk, Spelt, Havre)
40 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
2 spsk
Smør til glasur
1 tsk
Kanel til kage
Forvarm ovnen til 190°C/170°C (varmluft).
Skræl græskar, del på midten og skrab kerner ud.
Riv græskar groft.
TIP: Vi anbefaler at tage kagemiksen ud af køleskabet 30 min før brug.
Bland kagemiks, kanel og revet butternutsquash i en stor skål.
Overfør dej til en springform (diameter 20-22 cm) med bagepapir. Brug en spatel til at fordele dejen jævnt ud.
Bag i 30-35 min.
TIP: Tjek om kagen er færdig ved at stikke en gaffel ned i kagen. Kagen er færdig, hvis der ikke sidder dej på gaflen, når den trækkes op ad kagen.
Imens, fordel valnødder på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Hak valnødder groft.
Opvarm smør i 2-3 min, eller indtil det skummer og har en nøddeagtig duft og brun farve, i en lille gryde.
Bland flormelis og brunet smør i en lille skål.
TIP: Hvis flormelis er for tyk tilsæt lidt vand.
Lad kage køle af.
Server kagen toppet med glasur og valnødder.