
Koldt vejr og varm suppe passer bare helt perfekt sammen. Og i dag skal vi lave en varmende og cremet græskarsuppe, som varmer dig helt igennem, når du kommer hjem med kolde hænder. Vi serverer vores suppe med pitastænger toppet med gruyère-ost, og crème fraiche, græskarkerner og frisk kørvel.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
4 g
Souvlaki-krydderi
(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)
190 g
Cannellinibønner
1 stk
Worcestershiresauce
(Indeholder: Soja)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
50 g
Revet gruyère
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Pitabrød
(Indeholder: Gluten)
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Kørvel
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
140 g
Bacon, tern
1 spsk
Olie til stegning
6 dl
Vand til suppe
¼ tsk
Salt til suppe
2 spsk
Smør til suppe

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skræl græskar, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern.
Skær gulerod og løg i tynde, halve skiver.
Hæld væde fra cannellinibønner.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg græskar, gulerod og løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt souvlaki-krydderi, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende.
Hak kørvel groft.

Tilsæt cannellinibønner, worcestershire sauce, grøntsagsbouillon, smør, vand, salt og et nip peber til gryden, og dæk med låg. Lad simre i 10-12 min, eller indtil grøntsagerne er møre.
Blend med en stavblender, eller hæld op i en blender, og blend til en cremet konsistens.
TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du mose suppen rustikt med en kartoffelmoser.

Imens, hold pitabrød under rindende vand i 1 sek, og skær i 1 cm stænger.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og top med gruyère.
Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil ristede og osten er smeltet.

Fordel græskarkerner på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Anret suppe i skåle.
Top med crème fraiche, græskarkerner, bacon og kørvel.
Server med gruyère-pitastænger.