Skip to main content
Fransk inspireret græskarsuppe med ekstra ternet bacon
Fransk inspireret græskarsuppe med ekstra ternet bacon

Fransk inspireret græskarsuppe med ekstra ternet bacon

med gruyère-pitastænger, græskarkerner og créme fraiche

Koldt vejr og varm suppe passer bare helt perfekt sammen. Og i dag skal vi lave en varmende og cremet græskarsuppe, som varmer dig helt igennem, når du kommer hjem med kolde hænder. Vi serverer vores suppe med pitastænger toppet med gruyère-ost, og crème fraiche, græskarkerner og frisk kørvel.

Allergener:
Soja
Selleri
Mælk
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

190 g

Cannellinibønner

1 stk

Worcestershiresauce

(Indeholder: Soja)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

50 g

Revet gruyère

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Gluten)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

1 stk

Kørvel

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

140 g

Bacon, tern

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

6 dl

Vand til suppe

¼ tsk

Salt til suppe

2 spsk

Smør til suppe

Næringsindhold

Energi (kJ)4205 kJ
Kalorier (kcal)1005 kcal
Fedt60.7 g
Mættet fedt29.8 g
Kulhydrat75.1 g
Sukker10.2 g
Protein35.1 g
Salt6.7 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skræl græskar, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern. 

Skær gulerod og løg i tynde, halve skiver.

Hæld væde fra cannellinibønner.

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.

Steg grøntsager
2

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme. 

Steg græskar, gulerod og løg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt souvlaki-krydderi, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende.

Hak kørvel groft.

Lav suppe
3

Tilsæt cannellinibønner, worcestershire sauce, grøntsagsbouillon, smør, vand, salt og et nip peber til gryden, og dæk med låg. Lad simre i 10-12 min, eller indtil grøntsagerne er møre.

Blend med en stavblender, eller hæld op i en blender, og blend til en cremet konsistens.

TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du mose suppen rustikt med en kartoffelmoser.

Lav gruyère-pitastænger
4

Imens, hold pitabrød under rindende vand i 1 sek, og skær i 1 cm stænger.

Fordel på en bageplade med bagepapir, og top med gruyère.

Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil ristede og osten er smeltet.

Rist  græskarkerner
5

Fordel græskarkerner på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Server
6

Anret suppe i skåle.

Top med crème fraiche, græskarkerner, bacon og kørvel.

Server med gruyère-pitastænger.