Skip to main content
Fransk inspireret græskarsuppe med ekstra ternet bacon
Fransk inspireret græskarsuppe med ekstra ternet bacon

Fransk inspireret græskarsuppe med ekstra ternet bacon

med gruyère-pitastænger, græskarkerner og créme fraiche

Koldt vejr og varm suppe passer bare helt perfekt sammen. Og i dag skal vi lave en varmende og cremet græskarsuppe, som varmer dig helt igennem, når du kommer hjem med kolde hænder. Vi serverer vores suppe med pitastænger toppet med gruyère-ost, og crème fraiche, græskarkerner og frisk kørvel.

Allergener:
Soja
Selleri
Mælk
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

190 g

Cannellinibønner

1 stk

Worcestershiresauce

(Indeholder: Soja)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

50 g

Revet gruyère

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Gluten)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Kørvel

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

140 g

Bacon, tern

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

6 dl

Vand til suppe

¼ tsk

Salt til suppe

2 spsk

Smør til suppe

Næringsindhold

Energi (kJ)4205 kJ
Kalorier (kcal)1005 kcal
Fedt60.7 g
Mættet fedt29.8 g
Kulhydrat75.1 g
Sukker10.2 g
Kostfibre11.5 g
Protein35.1 g
Salt6.7 g
Potassium93.6 mg
Calcium11.7 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skræl græskar, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern. 

Skær gulerod og løg i tynde, halve skiver.

Hæld væde fra cannellinibønner.

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.

Steg grøntsager
2

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme. 

Steg græskar, gulerod og løg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt souvlaki-krydderi, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende.

Hak kørvel groft.

Lav suppe
3

Tilsæt cannellinibønner, worcestershire sauce, grøntsagsbouillon, smør, vand, salt og et nip peber til gryden, og dæk med låg. Lad simre i 10-12 min, eller indtil grøntsagerne er møre.

Blend med en stavblender, eller hæld op i en blender, og blend til en cremet konsistens.

TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du mose suppen rustikt med en kartoffelmoser.

Lav gruyère-pitastænger
4

Imens, hold pitabrød under rindende vand i 1 sek, og skær i 1 cm stænger.

Fordel på en bageplade med bagepapir, og top med gruyère.

Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil ristede og osten er smeltet.

Rist  græskarkerner
5

Fordel græskarkerner på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Server
6

Anret suppe i skåle.

Top med crème fraiche, græskarkerner, bacon og kørvel.

Server med gruyère-pitastænger.