I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør rumpsteak i lækker marinade. Lækkert tilbehør er tomatsalat med agurk, skalotteløg, rucola og persille, sprøde rosmarinfritter, og en fantastisk rødvinssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Rosmarin
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
½ stk
Skalotteløg
40 g
Rucola
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
2 stk
Tomat
300 g
Rumpsteak
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint.
Skær kartofler (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland Middelhavsdrøm, hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip peber i en skål.
Vend bøffer i skålen, og stil til side.
Skær tomat i tynde skiver.
Skær agurk i halve skiver.
Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] fint.
Skyl rucola.
Bland rucola, tomat, agurk, skalotteløg, balsamico [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssauce, og rør rundt. Bring i kog, og lad simre i 1-2 min.
Skær bøffer i tynde skiver.
TIP: Saften fra bøfferne giver saucen ekstra smag, så skyl ikke stegepanden!
Anret bøffer, fritter og tomatsalat på tallerkener.
Top bøffer med rødvinssauce.
Server med aioli.