
Marineret steak og rødvinssauce
med rosmarinfritter og frisk tomatsalat
I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør Angus Striploin-bøf i lækker marinade. Lækkert tilbehør er tomatsalat med agurk, skalotteløg, rucola og persille, sprøde rosmarinfritter, og en fantastisk rødvinssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Rosmarin
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Angus Striploin
1 stk
Agurk
½ stk
Skalotteløg
40 g
Rucola
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
2 stk
Tomat
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 5)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint.
Skær kartofler (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Pres eller hak hvidløg fint.
Bland Middelhavsdrøm, hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip peber i en skål.
Vend bøffer i skålen, og stil til side.

Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Skær tomat i tynde skiver.
Skær agurk i halve skiver.
Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] fint.
Bland rucola, tomat, agurk, skalotteløg, balsamico [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber i en skål.
TIP: Tilsæt en smule olivenolie.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middellav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssauce, og rør rundt. Bring i kog, og lad simre i 1-2 min.
Skær bøffer i tynde skiver.
TIP: Saften fra bøfferne giver saucen ekstra smag, så skyl ikke stegepanden!

Anret bøffer, fritter og tomatsalat på tallerkener.
Top bøffer med rødvinssauce.
Server med aioli.