
Alt det vi elsker fra den klassiske burger men serveret på sprøde salatblade i stedet for brød for en friskere og lettere version. Hertil ovnbagte kartofler vendt med rosmarin og olivenolie, som et aromatisk og rustikt alternativ til de klassiske fritter.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
100 g
Romainesalat
225 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder: Æg Kan indeholde spor af: Æg)
1 stk
Tomat
400 g
Små kartofler
½ stk
Rosmarin
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Citrusfrugt
½ stk
Løg
10 g
Sriracha
1 stk
Agurk
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Sukker til syltning
1 stk
Æg til bøffer
¼ tsk
Salt til bøffer
½ spsk
Ketchup til sauce

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (skær i kvarte hvis store).
Hak rosmarin fint.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Skær løg i tynde, halve skiver.
Halver citrusfrugt.
Bland citrusfrugtsaft, sukker, et nip salt og løg i en lille skål.
Hæld væde fra inden servering.

Bland hakket oksekød, BBQ-krydderi, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, skær agurk og tomat i halve skiver.

Bland yoghurt, sriracha, ketchup og et nip salt og peber i en lille skål.

Fyld salatblad med bøf, dressing, grøntsager og løg.
Top med endnu et salatblad, og fold til en burger.
Server med kartofler, resterende grøntsager og dressing.
TIP: Nyd som en dekonstrueret burger med kniv og gaffel, hvis salatbladene er for små til at folde omkring burger.