topBanner
Kyllingerisotto

Kyllingerisotto

med karamelliserede cherrytomater, spinat & basilikum

Lad middagen gøre jobbet med en drømmende kyllingerisotto, hvis bløde karamelliserede cherrytomater tager sindet på en smagsrejse til sydlige breddegrader sammen med frisk basilikum og lagret ost.

Tags:Børnevenlig
Allergener:sulfitterglutensojamælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid55 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

3 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

4 g

Kyllingebouillon

150 g

Risottoris

250 g

Cherrytomater

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Citron

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 pakke

Kyllingelårfilet

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

1 pose

Basilikum

1 pose

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ l

Vand*

2 tsk

Sukker*

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2456 kJ
Kalorier (kcal)587 kcal
Fedt15 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat74 g
Sukker13 g
Protein41 g
Salt3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Kog vand* i en elkedel.

Bland sojasauce og 1-2 spsk olivenolie* i en skål.

Fjern overskydende fedt fra kylling. Skær i 1 cm tykke strimler.

Vend i skålen med marinade.

2

Hak løg og hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme.

Steg løg og hvidløg i 2 min.

Opløs kyllingebouillon i kogende vand* i en skål.

Hak basilikum groft.

3

Tilsæt ris til panden. Steg i 1 min.

Tilsæt 1 dl bouillon. Rør rundt. Lad risene simre og absorbere bouillonen.

Tilsæt yderligere 1 dl bouillon. Gentag i 35-40 min, eller indtil risene er bløde og cremet.

TIP: Hæld et ekstra skvæt vand, hvis risene skal koges længere.

4

Læg cherrytomater i et ildfast fad.

Tilsæt balsamico, sukker* og en smule olivenolie*.

Fordel kylling i samme fad.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil tomaterne er karamelliseret.

5

Skær citron i både.

Vend kylling, revet ost (gem lidt til anretning), spinat og en klat smør* i risottoen. Rør indtil osten er smeltet og spinaten er faldet sammen.

Smag til med salt* og peber*.

6

Anret risotto på tallerkener.

Top med cherrytomater, basilikum og resterende revet ost.

Dryp med et skvæt citronsaft.