HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyllingerisotto
topBanner
Kyllingerisotto

Kyllingerisotto

med karamelliserede cherrytomater, spinat & basilikum

Lad middagen gøre jobbet med en drømmende kyllingerisotto, hvis bløde karamelliserede cherrytomater tager sindet på en smagsrejse til sydlige breddegrader sammen med frisk basilikum og lagret ost.

Tags:Børnevenlig
Allergener:sulfitterglutensojamælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid55 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Risottoris

15 ml

Hvidløgsfed

25 ml

Løg

2 tsk

Kyllingebouillon

5 dl

Cherrytomater

efter behov

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

Citron

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

Kyllingelårfilet

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

Basilikum

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Sukker

Vand

Smør

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)302 kcal
Energi (kJ)1262 kJ
Fedt0.45 g
Mættet fedt0.1 g
Kulhydrat66.14 g
Sukker5.2 g
Protein6.34 g
Salt1.9 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Kog vand* i en elkedel. Bland sojasauce og 1-2 spsk olivenolie* i en skål. Fjern overskydende fedt fra kylling. Skær i 1 cm tykke strimler. Vend i skålen med marinade.

2

Hak løg og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg løg og hvidløg i 2 min. Opløs kyllingebouillon i kogende vand* i en skål. Hak basilikum groft. 

3

Tilsæt ris til panden. Steg i 1 min. Tilsæt 1 dl bouillon. Rør rundt. Lad risene simre og absorbere bouillonen. Tilsæt yderligere 1 dl bouillon. Gentag i 35-40 min, eller indtil risene er bløde og cremet. TIP: Hæld et ekstra skvæt vand, hvis risene skal koges længere.

4

Læg cherrytomater i et ildfast fad. Tilsæt balsamico, sukker* og en smule olivenolie*. Fordel kylling i samme fad. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil tomaterne er karamelliseret.     

5

Skær citron i både. Vend kylling, revet ost (gem lidt til anretning), spinat og en klat smør* i risottoen. Rør indtil osten er smeltet og spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret risotto på tallerkener. Top med cherrytomater, basilikum og resterende revet ost. Dryp med et skvæt citronsaft.