topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyllingerisotto

Kyllingerisotto

med karamelliserede cherrytomater, spinat & basilikum

Lad middagen gøre jobbet med en drømmende kyllingerisotto, hvis bløde karamelliserede cherrytomater tager sindet på en smagsrejse til sydlige breddegrader sammen med frisk basilikum og lagret ost.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid55 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

4 g

Kyllingebouillon

250 g

Cherrytomater

15 ml

Balsamico

1 stk

Citron

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

300 g

Kyllingelårfilet

20 g

Finrevet ost

1 pose

Basilikum

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 tsk

Sukker

5 dl

Vand

efter behov

Smør

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)302 kcal
Energi (kJ)1262 kJ
Fedt0.5 g
Mættet fedt0.1 g
Kulhydrat66.1 g
Sukker5.2 g
Protein6.3 g
Salt1.9 g

Fremgangsmåde

Mariner kylling
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Kog vand* i en elkedel. Bland sojasauce og 1-2 spsk olivenolie* i en skål. Fjern overskydende fedt fra kylling. Skær i 1 cm tykke strimler. Vend i skålen med marinade.

Hak løg
2

Hak løg og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg løg og hvidløg i 2 min. Opløs kyllingebouillon i kogende vand* i en skål. Hak basilikum groft. 

Lav risotto
3

Tilsæt ris til panden. Steg i 1 min. Tilsæt 1 dl bouillon. Rør rundt. Lad risene simre og absorbere bouillonen. Tilsæt yderligere 1 dl bouillon. Gentag i 35-40 min, eller indtil risene er bløde og cremet. TIP: Hæld et ekstra skvæt vand, hvis risene skal koges længere.

Bag cherrytomater
4

Læg cherrytomater i et ildfast fad. Tilsæt balsamico, sukker* og en smule olivenolie*. Fordel kylling i samme fad. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil tomaterne er karamelliseret.     

Tilsæt spinat
5

Skær citron i både. Vend kylling, revet ost (gem lidt til anretning), spinat og en klat smør* i risottoen. Rør indtil osten er smeltet og spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret risotto på tallerkener. Top med cherrytomater, basilikum og resterende revet ost. Dryp med et skvæt citronsaft.