Lad middagen gøre jobbet med en drømmende kyllingerisotto, hvis bløde karamelliserede cherrytomater tager sindet på en smagsrejse til sydlige breddegrader sammen med frisk basilikum og lagret ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
15 ml
Hvidløgsfed
25 ml
Løg
2 tsk
Kyllingebouillon
5 dl
Cherrytomater
efter behov
Balsamico
(Indeholdersulfitter)Citron
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)Kyllingelårfilet
Finrevet ost
(Indeholdermælk, æg)Basilikum
Spinat
Sukker*
Vand*
Smør* efter behov
(Indeholdermælk)Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Kog vand* i en elkedel. Bland sojasauce og 1-2 spsk olivenolie* i en skål. Fjern overskydende fedt fra kylling. Skær i 1 cm tykke strimler. Vend i skålen med marinade.
Hak løg og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg løg og hvidløg i 2 min. Opløs kyllingebouillon i kogende vand* i en skål. Hak basilikum groft.
Tilsæt ris til panden. Steg i 1 min. Tilsæt 1 dl bouillon. Rør rundt. Lad risene simre og absorbere bouillonen. Tilsæt yderligere 1 dl bouillon. Gentag i 35-40 min, eller indtil risene er bløde og cremet. TIP: Hæld et ekstra skvæt vand, hvis risene skal koges længere.
Læg cherrytomater i et ildfast fad. Tilsæt balsamico, sukker* og en smule olivenolie*. Fordel kylling i samme fad. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil tomaterne er karamelliseret.
Skær citron i både. Vend kylling, revet ost (gem lidt til anretning), spinat og en klat smør* i risottoen. Rør indtil osten er smeltet og spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.
Anret risotto på tallerkener. Top med cherrytomater, basilikum og resterende revet ost. Dryp med et skvæt citronsaft.