topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyllingeorzotto

Kyllingeorzotto

med sprød pangrattato og frisk basilikum

Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi bygger vores cremede kyllingeorzotto med orzo blandet med ost, basilikum, tomater og spinat. Vi topper med gyldenstegt kylling og sprød pangratto, og så er maden klar!

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

180 g

Orzo

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

4 g

Hvide Løjer & Urter

4 g

Kyllingebouillon

100 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

4 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)815 kcal
Energi (kJ)3409 kJ
Fedt25.8 g
Mættet fedt8.8 g
Kulhydrat85.1 g
Sukker11.3 g
Protein55.9 g
Salt5.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak løg fint. Skær tomat i 2 cm tern.

Hak basilikum fint. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Kog orzo
2

Smelt smør* [1 spsk I 2 spsk] med olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 1-2 min. Tilsæt orzo og Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 1 min. Tilsæt kyllingebouillon og vand* [4 dl | 8 dl], og bring i kog. Sænk till mellemlav varme, og kog under låg i 10 min.

Ovnsteg kylling
3

Krydr kylling med et nip salt*. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør kylling till en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden

antydning af rødt. 

Lav pangrattato
4

Bland panko, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og peber* på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10 min.

Bland orzotto
5

Vend finrevet ost, basilikum (gem lidt til anretning) og tomat i gryden med færdigkogt orzo. Tilsæt spinat, og vend sammen indtil den er faldet sammen. Krydr med salt* [1 tsk | 2 tsk] og et stort nip peber*. Skær kylling i 2 cm skiver. 

Server
6

Server orzotto i dybe tallerkener. Top med kylling. Drys med pangrattato og resterende basilikum.