
Kyllingeorzotto
med sprød pangrattato og frisk basilikum
Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi bygger vores cremede kyllingeorzotto med orzo blandet med ost, basilikum, tomater og spinat. Vi topper med gyldenstegt kylling og sprød pangratto, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Kyllingebouillon
100 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Smør (trin 2)
4 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak løg fint. Skær tomat i 2 cm tern.
Hak basilikum fint. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Smelt smør* [1 spsk I 2 spsk] med olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 1-2 min. Tilsæt orzo og Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 1 min. Tilsæt kyllingebouillon og vand* [4 dl | 8 dl], og bring i kog. Sænk till mellemlav varme, og kog under låg i 10 min.
Krydr kylling med et nip salt*. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør kylling till en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden
antydning af rødt.
Bland panko, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og peber* på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10 min.
Vend finrevet ost, basilikum (gem lidt til anretning) og tomat i gryden med færdigkogt orzo. Tilsæt spinat, og vend sammen indtil den er faldet sammen. Krydr med salt* [1 tsk | 2 tsk] og et stort nip peber*. Skær kylling i 2 cm skiver.
Server orzotto i dybe tallerkener. Top med kylling. Drys med pangrattato og resterende basilikum.