
I aften frister vi med krydret kylling, som først brunes på panden med Panamad, og derefter bages gylden i ovnen. Kyllingen får selskab i ovnen af sprøde kartofler og rødbede. Skønt tilbehør er en frisk kålsalat med æble og persille og cremet citrondressing.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
2 stk
Rødbede
4 g
Panamad
280 g
Kyllingebryst
½ stk
Citrusfrugt
1 stk
Æble
1 pose
Bredbladet persille
150 g
Spidskål, skåret
1 pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 4)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og rødbede uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, krydr kylling med salt og Panamad.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør kylling til bagepladen, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt, når rodfrugterne har 12 min tilbage.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Hak persille fint.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland spidskål, persille, æble og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland fraiche, citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær kylling i tynde skiver.

Anret rodfrugter, kylling og kålsalat på tallerkener.
Server med citrondressing.

