
Krydrede kartoffelbåde
med karamelliseret rødløg, avocadomos & majs
I denne opskrift går vi all in på ekstraordinære smage med spændende ingredienser i fokus. Vi tager dig trin for trin gennem, hvordan man laver syndigt gode, krydrede kartoffelbåde med smeltet mozzarella og sorte bønner. Server en saftig majskolbe, bagt i ovnen og karamelliserede løg for en saftig og sprød smagsoplevelse. Tilsæt en frisk salat med bøftomat og velsmagende avocadomos. Et rigtigt festmåltid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Bagekartoffel
8 g
Panamad
1 stk
Majskolbe
2 stk
Forårsløg
1 stk
Rødløg
1 stk
Lime
½ pakke
Sorte bønner
1 stk
Avocado
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
75 g
Crème fraiche
2 stk
Tomat
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør
efter behov
Sukker
Fremgangsmåde
Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær bagekartoffel (uskrællet) i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med Central American Style. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Læg majs på samme bageplade. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min.
Hak tomat fint. Snit forårsløg fint. Skær rødløg i tynde skiver. Skær lime i både. Skyl bønner [½ pakke, 2 pers.] under koldt* vand i en si.
Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske. Mos i en skål med et skvæt limesaft og en smule olivenolie*. Tilsæt forårsløg. Smag til med salt* og peber*.
Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt et nip salt* og sukker*. Steg i 3 min, eller indtil karamelliseret.
Tag bagepladen med majs og kartofler ud af ovnen, når de har bagt i 20 min. Overfør majs til en tallerken. Fordel bønner og revet ost oven på kartoflerne. Bag i 5 min, eller indtil osten er smeltet. Skær kerner af majskolben.
Anret kartofler, avocadomos og karamelliseret rødløg på tallerkener. Top med creme fraiche, majs og tomat. Server med resterende limebåde.