topBanner
Krydrede kartoffelbåde

Krydrede kartoffelbåde

med karamelliseret rødløg, avocadomos & majs

I denne opskrift går vi all in på ekstraordinære smage med spændende ingredienser i fokus. Vi tager dig trin for trin gennem, hvordan man laver syndigt gode, krydrede kartoffelbåde med smeltet mozzarella og sorte bønner. Server en saftig majskolbe, bagt i ovnen og karamelliserede løg for en saftig og sprød smagsoplevelse. Tilsæt en frisk salat med bøftomat og velsmagende avocadomos. Et rigtigt festmåltid!

Tags:VegetariskStærk
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Bagekartoffel

8 g

Central American Style

1 stk

Majskolbe

1 stk

Bøftomat

2 stk

Forårsløg

1 stk

Rødløg

1 stk

Lime

½ pakke

Sorte bønner

1 stk

Avocado

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

75 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

(Indeholdermælk)

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3291 kJ
Kalorier (kcal)787 kcal
Fedt31 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat105 g
Sukker14 g
Protein26 g
Salt2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft.

Skær bagekartoffel (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med Central American Style. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen.

Læg majs på samme bageplade. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.

Bag i ovnen i 25-30 min.

2

Hak tomat fint.

Snit forårsløg fint.

Skær rødløg i tynde skiver.

Skær lime i både.

Skyl bønner [½ pakke, 2 pers.] under koldt* vand i en si.

3

Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske.

Mos i en skål med et skvæt limesaft og en smule olivenolie*.

Tilsæt forårsløg.

Smag til med salt* og peber*.

4

Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt et nip salt* og sukker*. Steg i 3 min, eller indtil karamelliseret.

5

Tag bagepladen med majs og kartofler ud af ovnen, når de har bagt i 20 min.

Overfør majs til en tallerken.

Fordel bønner og revet ost oven på kartoflerne.

Bag i 5 min, eller indtil osten er smeltet.

Skær kerner af majskolben.

6

Anret kartofler, avocadomos og karamelliseret rødløg på tallerkener.

Top med creme fraiche, majs og tomat.

Server med resterende limebåde.