Koreansk 'bulgogi'-steakbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk 'bulgogi'-steakbowl

Koreansk 'bulgogi'-steakbowl

med ingefærris og kimchi-inspireret pak choi

Har du aldrig hørt om bulgogi? Det er en koreansk ret bestående af oksekød, der bliver marineret, stegt og derefter skåret i tynde skiver. Kødet bliver serveret med ris og grøntsager. Vores variant frister med ingefærris, æblesauce, og kimchi-inspireret pak choi med chili og sesamfrø.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Sulfitter
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

12.5 g

Honning

10 g

Sriracha

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 g

Chiliflager

1 stk

Gulerod

1 stk

Æble

1 stk

Forårsløg

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

1 stk

Pak choi

150 g

Langkornede hvide ris

300 g

Rumpsteak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5332 kJ
Kalorier (kcal)1274 kcal
Fedt27.9 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat85.3 g
Sukker19.7 g
Protein39.9 g
Salt6.9 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ingefærris 
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Riv ingefær fint. 

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme.

Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Mariner bøffer
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, ingefær [1 tsk | 2 tsk], sojasauce, honning [1/2 pakke, 2P], sriracha [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], halvdelen af sesamfrø og et stort nip peber i en mellemstor skål.

Vend bøffer i skålen.

Forbered pak choi
3

Hak pak choi groft.

Bland pak choi, hvidvinseddike, chiliflager, et nip sesamfrø og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål, og masser i 30 sek. 

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

Steg gulerod
4

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tykke stave.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod i 2-3 min, eller indtil blød. Krydr med et nip chiliflager og et stort nip salt og peber, og overfør til en tallerken.

Imens, riv æble (uskrællet) groft, og snit forårsløg fint.

Bland sesammayonnaise og et skvæt vand i en lille skål.

Steg kød
5

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Imens, rør æble og vand [1/2 dl | 1 dl] i skålen med overskydende marinade.

Overfør bøffer til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Tilsæt marinade til stegepanden, og lad simre i 30 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Server
6

Anret ris og gulerod i dybe tallerkener. 

Top med marinade.

Skær bøffer i tynde skiver, og placer ovenpå.

Dryp med sesammayonnaise, og drys med forårsløg og resterende sesamfrø. 

Server med pak choi i en skål.