topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med frisk pasta og pinjekernesalat

Forkæl børnene med livretten kødboller i tomatsauce, og overrask samtidig de voksne med spændende krydderier og tilbehør. Vi opgraderer vores sauce med middelhavskrydderier, hvidløg og urter, og serverer dem med frisk tagliatelle og en skøn pinjekernesalat med skalotteløg og cherrytomater.

Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

8 g

Hvide Løjer & Urter

4 g

Oksebouillon

125 g

Cherrytomater

1 stk

Skalotteløg

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

250 g

Tagliatelle

(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

60 g

Blandet salat

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til syltning

1

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til sauce

1.5 dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

1.5 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4671 kJ
Kalorier (kcal)1116 kcal
Fedt54.5 g
Mættet fedt19.5 g
Kulhydrat104.8 g
Sukker16.9 g
Protein56.2 g
Salt10.3 g

Fremgangsmåde

Rist pinjekerner
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Bland skalotteløg, salt og vand nok til at dække løgene i en lille skål, og stil til side.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Steg kødboller
2

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 3-4 min, eller indtil brunet.

Lav sauce
3

Tilsæt Hvide Løjer & Urter, oksebouillon, hakkede tomater, salt, vand, sukker og resterende Middelhavsdrøm til stegepanden.

Sænk til til middellav varme, og lad simre i 10-15 min, eller indtil saucen er tyknet og kødbollerne er gennemtilberedte.Tilsæt smør, og krydr med et nip salt og peber.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav pinjekernesalat
4

Imens, skyl salat.

Halver cherrytomater.

Hæld væde fra skalotteløg.

Bland cherrytomater, skalotteløg, pinjekerner, salat, olivenolie og salt i en stor skål.

Kog pasta
5

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med kødboller i tomatsauce.

Drys med finrevet ost

Server med salat.