Forkæl børnene med livretten kødboller i tomatsauce, og overrask samtidig de voksne med spændende krydderier og tilbehør. Vi opgraderer vores sauce med middelhavskrydderier, hvidløg og urter, og serverer dem med frisk tagliatelle og en skøn pinjekernesalat med skalotteløg og cherrytomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
8 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Oksebouillon
125 g
Cherrytomater
1 stk
Skalotteløg
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
250 g
Tagliatelle
(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
60 g
Blandet salat
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ tsk
Salt til syltning
1
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til sauce
1.5 dl
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
1.5 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Bland skalotteløg, salt og vand nok til at dække løgene i en lille skål, og stil til side.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, oksebouillon, hakkede tomater, salt, vand, sukker og resterende Middelhavsdrøm til stegepanden.
Sænk til til middellav varme, og lad simre i 10-15 min, eller indtil saucen er tyknet og kødbollerne er gennemtilberedte.Tilsæt smør, og krydr med et nip salt og peber.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl salat.
Halver cherrytomater.
Hæld væde fra skalotteløg.
Bland cherrytomater, skalotteløg, pinjekerner, salat, olivenolie og salt i en stor skål.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med kødboller i tomatsauce.
Drys med finrevet ost
Server med salat.