Skip to main content
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med frisk pasta og pinjekernesalat

4.3
(213)
Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Æg
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Tagliatelle

(Indeholder: Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Æg, Sennep)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Oksebouillon

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Æg, Mælk)

60 g

Blandet salat

125 g

Cherrytomater

1 stk

Skalotteløg

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

8 g

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

1.5 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1.5 spsk

Smør (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)4679 kJ
Kalorier (kcal)1118 kcal
Fedt55 g
Mættet fedt19.5 g
Kulhydrat105.1 g
Sukker17.2 g
Kostfibre9.1 g
Protein55.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt10.3 g
Calcium0.3 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Rist pinjekerner
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Bland skalotteløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand nok til at dække løgene i en lille skål, og stil til side.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. 

Steg kødboller
2

Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. 
Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 3-4 min, eller indtil brunet.

Lav sauce
3

Tilsæt Hvide Løjer & Urter, oksebouillon, hakkede tomater, salt [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1,5 dl | 3 dl], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og resterende Middelhavsdrøm til stegepanden. Sænk til til middellav varme, og lad simre i 10-15 min, eller indtil saucen er tyknet og kødbollerne er gennemtilberedte.
Tilsæt smør [1,5 spsk | 3 spsk], og krydr med et nip salt og peber.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav pinjekernesalat
4

Imens, skyl salat.
Halver cherrytomater.
Hæld væde fra skalotteløg.
Bland tomat, skalotteløg, pinjekerner, salat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Kog pasta
5

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med kødboller i tomatsauce.
Drys med finrevet ost
Server med salat.