topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med frisk pasta og pinjekernesalat

Forkæl børnene med livretten kødboller i tomatsauce, og overrask samtidig de voksne med spændende krydderier og tilbehør. Vi opgraderer vores sauce med middelhavskrydderier, hvidløg og urter, og serverer dem med frisk tagliatelle og en skøn pinjekernesalat med skalotteløg og cherrytomater.

Allergener:
Æg
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Tagliatelle

(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Oksebouillon

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

60 g

Blandet salat

125 g

Cherrytomater

1 stk

Skalotteløg

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

8 g

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

1.5 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1.5 spsk

Smør (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4679 kJ
Kalorier (kcal)1118 kcal
Fedt55 g
Mættet fedt19.5 g
Kulhydrat105.1 g
Sukker17.2 g
Protein55.9 g
Salt10.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Rist pinjekerner
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Bland skalotteløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand nok til at dække løgene i en lille skål, og stil til side.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. 

Steg kødboller
2

Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 3-4 min, eller indtil brunet.

Lav sauce
3

Tilsæt Hvide Løjer & Urter, oksebouillon, hakkede tomater, salt [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1,5 dl | 3 dl], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og resterende Middelhavsdrøm til stegepanden. Sænk til til middellav varme, og lad simre i 10-15 min, eller indtil saucen er tyknet og kødbollerne er gennemtilberedte.
Tilsæt smør [1,5 spsk | 3 spsk], og krydr med et nip salt og peber.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav pinjekernesalat
4

Imens, skyl salat.

Halver cherrytomater.

Hæld væde fra skalotteløg.

Bland tomat, skalotteløg, pinjekerner, salat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Kog pasta
5

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med kødboller i tomatsauce.

Drys med finrevet ost

Server med salat.