
Kødboller
med perlecouscous, græsk salatost & oregano
I aften laver vi lækre kødboller, der får et spændende twist af at farsen indeholder mexicanske krydderier og salatost. Et farverigt og indbydende tilbehør er perlecouscous, som koges med bouillon, gulerødder, spinat og oregano, og derefter blandes med græsk salatost .
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
100 g
Græsk salatost
4 g
Kyllingebouillon
170 g
Perlecouscous
(Indeholder Hvede, Gluten)
250 g
Hakket oksekød
1 pose
Oregano
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
5 g
Tex-Mex
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 1)
4 dl
Vand (trin 4)
Fremgangsmåde
Smuldr halvdelen af salatost i en stor skål. Tilsæt hakket oksekød, Tex-Mex, panko, æg* [1 stk I 2 stk] og et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. Rul fars til kødboller (4 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak løg fint. Skær gulerod i halve skiver. Hak oregano fint. Skyl spinat, og hak en håndfuld fint.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middehøj varme. Steg løg i 1-2 min. Tilsæt oregano, perlecouscous og gulerod, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt vand* [4 dl I 8 dl] og kyllingebouillon, og lad simre under låg på lav varme i 10-12 min. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis vandet absorberes for hurtigt.
Tilsæt uhakket spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Tilsæt resterende salatost, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt kødboller, og varm op i 1-2 min.
Anret perlecouscous i dybe tallerkener. Top med kødboller. Drys med hakket spinat.