topBanner
Kødboller

Kødboller

med perlecouscous, græsk salatost & oregano

I aften laver vi lækre kødboller, der får et spændende twist af at farsen indeholder mexicanske krydderier og salatost. Et farverigt og indbydende tilbehør er perlecouscous, som koges med bouillon, gulerødder, spinat og oregano, og derefter blandes med græsk salatost .

Tags:BørnevenligHurtigOne Pan
Allergener:glutenmælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kyllingebouillon

250 g

Hakket oksekød

170 g

Perlecouscous

(Indeholdergluten)

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 stk

Løg

60 g

Spinat

5 g

Tex-Mex

1 stk

Gulerod

1 pose

Oregano

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg* (trin 1)

(Indeholderæg)

4 dl

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3282 kJ
Kalorier (kcal)785 kcal
Fedt28 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat80 g
Sukker10 g
Protein50 g
Salt4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Smuldr halvdelen af salatost i en stor skål. Tilsæt hakket oksekød, Tex-Mex, panko, æg* [1 stk I 2 stk] og et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. Rul fars til kødboller (4 pr. person).

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

3

Hak løg fint. Skær gulerod i halve skiver. Hak oregano fint. Skyl spinat, og hak en håndfuld fint.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middehøj varme. Steg løg i 1-2 min. Tilsæt oregano, perlecouscous og gulerod, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt vand* [4 dl I 8 dl] og kyllingebouillon, og lad simre under låg på lav varme i 10-12 min. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis vandet absorberes for hurtigt.

5

Tilsæt uhakket spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Tilsæt resterende salatost, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt kødboller, og varm op i 1-2 min.

6

Anret perlecouscous i dybe tallerkener. Top med kødboller. Drys med hakket spinat.