Skip to main content
Klassiske kødboller i tomatsauce
Klassiske kødboller i tomatsauce

Klassiske kødboller i tomatsauce

med tagliatelle og frisk mozzarella

Forkæl børnene med livretten kødboller i tomatsauce, og overrask samtidig de voksne med spændende krydderier og tilbehør. Vi opgraderer vores sauce med middelhavskrydderier, hvidløg og urter, og serverer dem med frisk tagliatelle og en skøn pinjekernesalat med skalotteløg, cherrytomater og frisk mozzarella.

Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

8 g

Hvide Løjer & Urter

4 g

Oksebouillon

125 g

Cherrytomater

1 stk

Skalotteløg

4 g

Middelhavsdrøm

390 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

250 g

Tagliatelle, frisk

(Indeholder: Gluten, Hvede, Æg Kan indeholde spor af: Nøtter, Valnødder, Bløddyr, Mælk, Krebsdyr, Æg, Soja, Sennep, Fisk)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

60 g

Blandet salat

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Æg, Mælk)

125 g

Mozzarella

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til syltning

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til sauce

1.5 dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

1.5 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)5215 kJ
Kalorier (kcal)1246 kcal
Fedt63.9 g
Mættet fedt26.5 g
Kulhydrat105.4 g
Sukker17.5 g
Kostfibre9.6 g
Protein66.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt10.7 g
Calcium0.3 mg

Fremgangsmåde

Rist pinjekerner
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Bland skalotteløg, salt og vand nok til at dække løgene i en lille skål, og stil til side.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Steg kødboller
2

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 3-4 min, eller indtil brunet.

Lav sauce
3

Tilsæt Hvide Løjer & Urter, oksebouillon, hakkede tomater, salt, vand, sukker og resterende Middelhavsdrøm til stegepanden.

Sænk til til middellav varme, og lad simre i 10-15 min, eller indtil saucen er tyknet og kødbollerne er gennemtilberedte.

Tilsæt smør, og krydr med et nip salt og peber.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav pinjekernesalat
4

Imens, skyl salat.

Halver cherrytomater.

Hæld væde fra skalotteløg.

Bland cherrytomater, skalotteløg, pinjekerner, salat, olivenolie og salt i en stor skål.

Hæld væde fra mozzarella, dup tør med køkkenrulle og riv i små stykker.

Kog pasta
5

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med kødboller i tomatsauce.

Drys med finrevet ost.

Server med salat toppet med mozzarella.