topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesisk reje-'kung pao'

Kinesisk reje-'kung pao'

med jasminris og stegte grøntsager

I aften går den kulinariske tur til Kina, og vi frister med kinesisk reje-kung pao. Vi steger rejer, gulerødder, peberfrugt og forårsløg, og blander med sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores reje-kung pao med luftige jasminris, og så topper vi med peanuts.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hurtig
Stærk
Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

150 g

Jasminris

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

30 g

Hoisinsauce

(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)

10 g

Sriracha

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Grøn peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 dl

Vand (trin 2)

¼ spsk

Hvedemel (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)551 kcal
Energi (kJ)2305 kJ
Fedt10.4 g
Mættet fedt1.7 g
Kulhydrat90.6 g
Sukker26.1 g
Protein23.7 g
Salt5.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget! 

Lav sauce
2

Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk] sammen i en lille skål med en gaffel. 

Tilsæt sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha [½ pakke, 2P], og rør rundt.

TIP: Undlad srirachaen, hvis du foretrækker retten mildere.

Steg rejer
3

Krydr rejer med et nip salt.

Opvarm en smule olivenolie i stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken.

Forbered grøntsager
4

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Skær peberfrugt i tynde strimler.

Snit forårsløg fint.

Steg grøntsager
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på høj varme. Steg peberfrugt og gulerod i 2-3 min, og krydr med et nip salt.

Tilsæt forårsløg, rør rundt, og overfør til en tallerken. 

Tilsæt sauce, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt rejer og grøntsager, og varm op i 1-2 min.

Server
6

Anret ris og kung pao i dybe tallerkener.

Drys med peanuts.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image