HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKinesisk Reje Kung Pao
topBanner
Kinesisk reje-kung pao

Kinesisk reje-kung pao

med jasminris og stegte grøntsager

I aften går den kulinariske tur til Kina, og vi frister med kinesisk reje-kung pao. Vi steger rejer, gulerødder, peberfrugt og forårsløg, og blander med sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores reje-kung pao med luftige jasminris, og så topper vi med peanuts.

Tags:HurtigStærk
Allergener:SulfitterKrebsdyrGlutenSojaSesamJordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Rejer

(IndeholderSulfitter, KrebsdyrKan indeholdeBløddyr, Fisk, Gluten, Sesam, Æg, Sulfitter, Mælk, Krebsdyr, Soja, Sennep)

150 g

Jasminris

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(IndeholderGluten, Soja)

30 g

Hoisinsauce

(IndeholderGluten, Soja, Sesam)

10 g

Sriracha

20 g

Saltede peanuts

(IndeholderJordnødderKan indeholdeSesam, Nødder)

1 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Grøn peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 dl

Vand (trin 2)

¼ spsk

Hvedemel (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)533 kcal
Energi (kJ)2232 kJ
Fedt7 g
Mættet fedt1.4 g
Kulhydrat90.61 g
Sukker26.1 g
Protein25.76 g
Salt4.8 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Pisk vand* [1 dl | 2 dl] og hvedemel* [1 tsk | 2 tsk] sammen i en lille skål med en gaffel. Tilsæt sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha [½ pakke, 2P], og rør rundt. TIP: Undlad srirachaen, hvis du foretrækker retten mildere.

3

Krydr rejer med et nip salt*. Opvarm en smule olivenolie* i stegepande på middelhøj varme. Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken.

4

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver. Skær peberfrugt i tynde stave. Snit forårsløg fint.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme. Steg peberfrugt og gulerod i 2-3 min, og krydr med et nip salt*. Tilsæt forårsløg, og rør rundt. Overfør til en tallerken. Tilsæt sauce, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt rejer og grøntsager, og varm op i 1-2 min.

6

Anret ris og kung pao i dybe tallerkener. Drys med peanuts.