Skip to main content
Kikærtesalat

Kikærtesalat

med mandelris & krydret yoghurtdressing

4.3
(225)

I aften byder vi på en vidunderlig salat, der smager af sommer! Kikærter og zucchini bages i ovnen og blandes derefter med cremede mandelris, spinat og cherrytomater. Server herligheden i en stor skål, og top med yoghurtdressing, persille og mandler. Perfekt til middag, frokost eller picnic.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Nøtter
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Saha-Ras

1 stk

Zucchini

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

125 g

Cherrytomater

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 pakke

Kikærter

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Basmatiris

40 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter)

2 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

½ stk

Citrusfrugt

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand (trin 2)

efter behov

Smør (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)412 kcal
Energi (kJ)1723 kJ
Fedt27.4 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat21.4 g
Sukker5.5 g
Kostfibre10.3 g
Protein15.2 g
Salt0.9 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Kog mandelris
2

Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg, Saha-Ras og halvdelen af mandler i 1-2 min, eller indtil gyldne. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], ris og et nip salt*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad koge under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Bag grøntsager
3

Skær zucchini i 1 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel zucchini og kikærter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 10-15 min.

Lav yoghurtdressing
4

Hak persille fint. Skær citron i både. Halver cherrytomater. Bland yoghurt, mayonnaise, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P], halvdelen af persille og et skvæt citronsaft i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Bland rissalat
5

Tilsæt ris, spinat og cherrytomater til bagepladen med kikærter og zucchini, og vend det hele sammen med en palet indtil spinaten er faldet sammen. Dryp med et skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret rissalat i dybe tallerkener. Top med yoghurtdressing. Drys med resterende persille og mandler. Server med resterende citronbåde.