
Kikærtesalat
med mandelris & krydret yoghurtdressing
I aften byder vi på en vidunderlig salat, der smager af sommer! Kikærter og zucchini bages i ovnen og blandes derefter med cremede mandelris, spinat og cherrytomater. Server herligheden i en stor skål, og top med yoghurtdressing, persille og mandler. Perfekt til middag, frokost eller picnic.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Saha-Ras
1 stk
Zucchini
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
125 g
Cherrytomater
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Kikærter
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Basmatiris
40 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
2 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Citron
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Bredbladet persille
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 dl
Vand (trin 2)
efter behov
Smør (trin 2)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg, Saha-Ras og halvdelen af mandler i 1-2 min, eller indtil gyldne. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], ris og et nip salt*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad koge under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær zucchini i 1 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel zucchini og kikærter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 10-15 min.
Hak persille fint. Skær citron i både. Halver cherrytomater. Bland yoghurt, mayonnaise, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P], halvdelen af persille og et skvæt citronsaft i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Tilsæt ris, spinat og cherrytomater til bagepladen med kikærter og zucchini, og vend det hele sammen med en palet indtil spinaten er faldet sammen. Dryp med et skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret rissalat i dybe tallerkener. Top med yoghurtdressing. Drys med resterende persille og mandler. Server med resterende citronbåde.