topBanner
Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

med bacon, romanesco & sennepsdressing

Kartoffelsalat med sennep er en populær ret i Frankrige. Her får du en spændende variant med masser af lækre ingredienser, hvilket giver dig en ret med både kartofler, bacon, frugt, grøntsager og krydderier. Salaten smager også rigtig godt koldt, så hvis du skulle få rester tilovers, kan du se frem til at spise dem kolde i morgen.

Tags:Hurtig
Allergener:mælkægsennepnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Kartofler

125 g

Bacon, skiver

½ stk

Romanesco

½ stk

Løg

1 stk

Pære

½ stk

Fraiche

(Indeholdermælk)

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

25 g

Sennep

(Indeholdersennep)

1 pose

Kørvel

20 g

Hasselnødder

(Indeholdernødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2801 kJ
Kalorier (kcal)670 kcal
Fedt41 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat54 g
Sukker9 g
Protein22 g
Salt2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Skær kartofler (uskrællet) i halve. Læg i en stor gryde med letsaltet vand*, og bring i kog. Kog i 15 minutter, eller til de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vandet fra, og læg dem tilbage i gryden.

Smag til med et nip salt* og peber*. Læg låg på for at holde på varmen.

2

Skær bacon i skiver (2 cm).

Skær romanesco [½ stk, 2 pers.] i små buketter.

3

Opvarm en stor stegepande på høj varme.

Tilsæt bacon, og steg i 2-3 minutter til de er gyldne.

Tilsæt romanesco og en stor klat smør*, og steg i 5 minutter.

4

Hak løg [½ stk, 2 pers.] fint.

Hak pære og hasselnødder groft.

Hak kørvel fint.

5

Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], sennep, aioli og halvdelen af kørvel i en stor skål.

Vend løg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], pære, bacon, romanesco og kartofler i skålen.

6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener.

Top med hasselnødder og resterende kørvel.