
I aften frister vi med en spændende og yderst velsmagende opskrift. Vi panerer svineschnitzel i karry og panko, og steger den gylden og sprød. Samtidig koger vi luftige ris, og laver en frisk mango-kålsalat med lime. Vi topper herlighederne med cremet asiatisk mayonnaise og spicy chili.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Mango
½ stk
Chili
½ stk
Citrusfrugt
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
300 g
Svineschnitzel
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
2 g
Curry-On
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Gluten, Hvede, Sesam, Æg, Sennep, Soja)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 stk
Æg (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)

Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Bland snittet kålsalat, mango, et stort skvæt limesaft, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Bland asiatisk mayonnaise og et skvæt vand i en lille skål.

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og Curry-On i en tredje dyb tallerken.
Krydr kød med salt.
Vend kød i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kød i 3-4 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kødet sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov. - Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Skær kød i 2 cm strimler.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med mango-kålsalat og kød.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Drys med chili.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.