I aften frister vi med en spændende og yderst velsmagende opskrift. Vi panerer svineschnitzel i karry og panko, og steger den gylden og sprød. Samtidig koger vi luftige ris, og laver en frisk mango-kålsalat med lime. Vi topper herlighederne med cremet asiatisk mayonnaise og spicy chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Mango
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
300 g
Svineschnitzel
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 g
Curry-On
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 stk
Æg (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Bland snittet kålsalat, mango, et stort skvæt limesaft, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Bland asiatisk mayonnaise og et skvæt vand i en lille skål.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og Curry-On i en tredje dyb tallerken.
Krydr kød med salt.
Vend kød i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kød i 3-4 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kødet sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov. - Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Skær kød i 2 cm strimler.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med mango-kålsalat og kød.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Drys med chili.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.