Japansk kyllinge-'donburi'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk kyllinge-'donburi'

Japansk kyllinge-'donburi'

med sojastegt pak choi og sort sesamslaw

Har du aldrig hørt om donburi? Det betyder 'skål' på japansk, og retten er den asiatiske udgave af retten poké bowl, der kommer fra Hawaii. Vores version indeholder luftige ris, velkrydret kylling og sort sesamslaw med agurk og gulerod. Vi serverer vores japanske kyllinge-donburi med stegt pak choi, syltet spidskål og friske forårsløg.

Tags:
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Sulfitter
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Forårsløg

100 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

150 g

Jasminris

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

1 stk

Pak choi

25 g

Honning

20 g

Sriracha

1 g

Chiliflager

150 g

Spidskål, skåret

300 g

Kyllingebryststrimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

3 spsk

Hvedemel (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

2 spsk

Vand (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4108 kJ
Kalorier (kcal)982 kcal
Fedt40.1 g
Mættet fedt7.6 g
Kulhydrat102.5 g
Sukker22.9 g
Protein51.3 g
Salt17.3 g

Redskaber

Stegepande

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær agurk i tynde stave. 

Skræl gulerod til lange, tynde bånd. 

Snit forårsløg i fint, og halver pak choi.

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål. Tilsæt spidskål og chiliflager, og vend sammen.

Hæld lage fra inden servering.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg pak choi
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg pak choi i 2-3 min på hver side, eller indtil næsten mør. 

Krydr med salt og peber.

Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

Forbered kylling
4

Imens, bland kylling, sojasauce, hvedemel [3 spsk | 6 spsk], Ay Cajun-ba og sesamfrø i en mellemstor skål.

Bland sesammayonnaise og vand [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber. 

Vend agurk og gulerod i skålen lige inden servering.

Steg kylling
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme. 

Tilsæt honning, sriracha, vand [2 spsk I 4 spsk] og et nip salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ris, kylling og sesamslaw i dybe tallerkener.

Top kylling med sauce. 

Server med pak choi og spidskål toppet med forårsløg.