Jamaicansk inspireret sødkartoffelkarry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jamaicansk inspireret sødkartoffelkarry

Jamaicansk inspireret sødkartoffelkarry

med kidneybønne-kokosris og frisk koriander

I aften drømmer vi os væk til Jamaica og laver en masse spændende mad med et væld af skønne ingredienser. Vi koger ris med kidneybønner og topper med ristet kokosmel. Samtidigt laver vi en vidunderlig sødkartoffelkarry med kokosmælk, løg, peberfrugt og masser af krydderier. Vi topper med chili og koriander, og så er maden klar til at nydes.

Tags:
Vegetarisk
Plantebaseret
Allergener:
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

150 g

Langkornede hvide ris

½ pakke

Kidneybønner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

1 dåse

Tomatpuré

4 g

Goan Xacuti

8 g

Panamad

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

250 ml

Kokosmælk

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3775 kJ
Kalorier (kcal)902 kcal
Fedt36 g
Mættet fedt24.7 g
Kulhydrat116.1 g
Sukker14.8 g
Protein17.9 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag  søde kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skræl søde kartofler, og skær i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist kokosmel i 30 sek, eller indtil gylden, og overfør til en lille skål.

Kog ris
2

Hæld væde fra kidneybønner [½ pakke, 2P].

Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris, kidneybønner og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg løg og peberfrugt
3

Imens, hak løg groft.

Hak peberfrugt groft. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på mellemhøj varme.

Steg løg og peberfrugt i 2-3 min, eller indtil bløde.

Lav karry
4

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Goan Xacuti, Panamad og grøntsagsbouillon, og steg i 1 min.

Tilsæt kokosmælk, vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.

Sænk til middellav varme, og lad simre i 5 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt sød kartoffel, og vend sammen.

Forbered råvarer
5

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Hak koriander groft.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Server
6

Anret ris og karry i dybe tallerkener.

Top ris med kokosmel. 

Drys med chili og koriander.

Server med citronbåde.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image