Italiensk svine- og kalvekødspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk svine- og kalvekødspasta

Italiensk svine- og kalvekødspasta

med smeltet ost og frisk persille

Skriger børnene efter pasta med tomatsauce? Gør det nemt, og server det hele i samme stegepande! Vi steger rustikke kødboller med middelhavskrydderier, som vi derefter blander med rigatoni og en dejlig tomatsauce med zucchini og hvidløg. Vi topper med mozzarella og frisk persille, og så er maden klar til at blive slugt.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Hakkede tomater

1 stk

Løg

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

½ stk

Zucchini

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 4)

1.5 tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)833 kcal
Energi (kJ)3487 kJ
Fedt30 g
Mættet fedt12.5 g
Kulhydrat84.6 g
Sukker18.9 g
Protein53.4 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 10-11 min, eller indtil næsten ‘al dente' (tilberedes færdig i trin 5).

Gem en smule pastavand [1/2 dl | 1 dl], og hæld resten fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. 

Lav kødboller
2

Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Form fars til kødboller (5 pr. person), og steg i 6-8 min, eller indtil gyldne og næsten gennemstegte (tilberedes færdig i trin 4). Overfør til en tallerken.

TIP: Farsen er blød, så vent med at vende indtil de har fået stegeskorpe.

Forbered grøntsager
3

Imens, hak løg fint.

Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern.

Pluk persille.

Lav sauce
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg zucchini og løg i 2-3 min, eller indtil bløde. Krydr med et nip salt.

Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, resterende Middelhavsdrøm, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1,5 tsk | 3 tsk], og rør rundt. Tilsæt kødboller, og vend sammen. Sænk til middel varme, og lad simre i 1-2 min.

Tilsæt pasta
5

Tilsæt pasta og pastavand, og vend sammen. 

Drys med mozzarella og finrevet ost, dæk til med låg, og lad simre i 3-4 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegt og osten er smeltet. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Top med persille. 

Server retten i stegepanden.