Italiensk lakse- og rejepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk lakse- og rejepasta

Italiensk lakse- og rejepasta

med cremet flødesauce og persillepesto

Italien har meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften laver vi mad fra havet i form af en lækker italiensk lakse- og rejepasta. Vi krydrer laks og rejer med persillepesto, og bager dem derefter i ovnen. Derefter tilsætter vi rejer og tagliatelle til en cremet flødesauce med skalotteløg, ost, citron og slikærter. Vi topper vores cremede pasta med laks, persille og chili!

Allergener:
Fisk
Krebsdyr
Æg
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rød chili

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Sukkerærter

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

250 g

Tagliatelle

(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4836 kJ
Kalorier (kcal)1156 kcal
Fedt63.5 g
Mættet fedt22.9 g
Kulhydrat85.2 g
Sukker10.6 g
Protein62.1 g
Salt2.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Halver slikærter. Hak persille groft og hvidløg fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. Hak skalotteløg fint.

Bag laks
2

Dub laks og rejer tørre med køkkenrulle, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland citronskal, chili (gem lidt til anretning), olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], et nip salt* og peber* og halvdelen af persille og hvidløg i en lille skål. Placer laks med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir, og dryp med persillepesto. Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil er gennembagt.

Kog pasta og slikærter
3

Kom pasta og slikærter i gryden med kogende vand*, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta og slikærter med en smule olivenolie* i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. 

 Bag rejer
4

Fordel rejer på bagepladen med laks, når den har 3-4 min tilbage. Bag i ovnen i 3-4 min. Overfør rejer til en tallerken, og dæk med sølvpapir. TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. 

Lav flødesauce
5

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg og resterende hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde. Drys med hvedemel* [½ spsk | 1 spsk], og rør rundt. Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, finrevet ost og kyllingebouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt rejer, pasta, slikærter og et skvæt citronsaft, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret rejepasta og laks på tallerkener. Drys med resterende persille og chili. Server med resterende citronbåde. TIP: Spring chilien over, hvis ikke alle er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image