topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk rejekarry

Indisk rejekarry

med kogt kartoffel og korianderris

Indien er kendt for varmende, farverige gryderetter, og i aften er ingen undtagelse. Vi frister med en fantastisk smuk, indisk rejekarry med masser af godt. Vores karry indeholder rejer, kokosmælk, tomat, kogt kartoffel og løg, og så er den krydret med ingefær, spidskommen, indiske krydderier og karry. Friske korianderris er perfekt tilbehør.

Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

300 g

Kartofler

250 ml

Kokosmælk

1 stk

Løg

1 stk

Tomat

½ stk

Ingefær

2 g

Spidskommen, stødt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

½ dåse

Tomatpuré

150 g

Basmatiris

1 pose

Koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 4)

1 dl

Vand (trin 5)

1.5 tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)793 kcal
Energi (kJ)3317 kJ
Fedt33.9 g
Mættet fedt24 g
Kulhydrat97.2 g
Sukker9.9 g
Protein24.5 g
Salt6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Kog kartofler
2

Bring en anden gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Kog i 9-10 min, eller indtil næsten færdige (de bliver færdige i trin 5), og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Forbered råvarer
3

Imens, hak løg fint.

Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. 

Hak tomat groft.

Hak koriander fint.

Lav karry
4

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme. 

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt ingefær, spidskommen, Mild Mahal, Curry-On og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt rejer
5

Tilsæt kokosmælk, tomat, kartofler, vand [1 dl | 2 dl], salt [1,5 tsk | 3 tsk] og et nip peber, og lad simre under låg i 5-6 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt rejer, og lad simre videre i 3-4 min, eller indtil gennemtilberedt.

Rør koriander i gryden med ris

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med rejekarry.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image