
Den traditionelle pizza er en sand klassiker, men har du prøvet en hvid pizza? En hvid pizza er, som navnet antyder, en lys pizza - altså uden den røde tomatsauce. Vores vegetariske, hvide pizza tilbyder et farverigt inferno af smage; sødmen fra græskarret mødes af den milde spinatcreme og ostens umami, som alt sammen bindes sammen af rødløg og spinatblade på toppen.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
½ stk
Butternutsquash
½ stk
Zucchini
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 pose
Salvie
20 g
Finrevet ost
1 stk
Pizzadej
(Indeholder: Hvede, Gluten)
150 g
Crème fraiche
60 g
Spinat
¼ tsk
Salt

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær græskar [½ stk, 2 pers.] i 2 cm tern. Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] i halve skiver. Fordel græskar og zucchini på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 15 min.

Hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Hak salvie groft. Rul pizzadej ud.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Svits hvidløg i 1 min. Tag panden af varmen. Tilsæt creme fraiche og 1/2 spinat. Krydr med salt* og peber*. Rør indtil spinaten er faldet sammen.

Bland salvie med en smule olivenolie* i en skål. Smør pizzadej med spinatsauce. Fordel græskar, zucchini, rødløg og salvie på pizzadejen. TIP: Olien gør, at salvien ikke brænder.

Bag pizzaen i ovnen i 10-15 min, eller indtil dejen er gylden og sprød.

Drys revet ost ud over pizzaen. Server med resterende spinat.