Skip to main content
Hurtig tofu-'korma'

Hurtig tofu-'korma'

med basmatiris og agurkesalat

Korma er en indisk gryderet, som indeholder en fantastisk cremet og mild sauce med kokosmælk. Aftenens korma frister desuden med tofu, gulerod, karrypasta og skønne indiske krydderier. Vi serveres vores korma med luftige ris, sprød agurkesalat og sød abrikoschutney.

Tags:
Lynhurtig
Mælkefri
Allergener:
Soja
Sennep
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Tofu

(Indeholder: Soja)

150 g

Basmatiris

40 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

4 g

Mild Mahal

180 ml

Kokosmælk

½ stk

Agurk

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Mynte & koriander

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Gluten)

50 g

Abrikoschutney

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Gulerod, Julienne

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2568 kJ
Kalorier (kcal)614 kcal
Fedt23 g
Mættet fedt14.7 g
Kulhydrat94.2 g
Sukker18.4 g
Kostfibre8.4 g
Protein14.4 g
Salt5.9 g
Potassium178.5 mg
Calcium65.2 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde. 

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav korma
2

Imens, skær tofu i 2 cm tern. 

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg tofu i 2-3 min under omrøring, eller indtil gyldne. 

Tilsæt karrypasta, sojasauce og Mild Mahal, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt kokosmælk, salt og vand, og lad simre 4-5 min, eller indtil tyknet. 

Bland salat
3

Imens, hak agurk groft. 

Skræl glaskål, og hak groft. 

Halver citrusfrugt. 

Bland gulerod, agurk, glaskål, salt og et skvæt citrusfrugtsaft i en stor skål. 

Vend groftrevet koriander og mynte i skålen. 

Server
4

Anret ris og korma i dybe tallerkener. 

Top med abrikoschutney.

Server med salat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image