Skøn spicy hyggemad som vil blive elsket af hele familien. I aften laver vi nemlig pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder "vred" på italiensk, og understreger, at meningen med retten er at den skal være stærk. Vi tilbereder en fyldig sauce med plantefars, sojasauce, balsamico, peberfrugt, cherrytomater, hvidløg og chili. Samtidig koger vi rigatoni, som vi blander med saucen. Vi topper med ost og basilikum, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 dåse
Tomatpuré
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
1 g
Chiliflager
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Peberfrugt
4 g
Hvide Løjer & Urter
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'.
Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - 'Al dente' betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars, cherrytomater og peberfrugt med salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller indtil farsen er brunet og grøntsagerne er bløde.
Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og chiliflager, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt balsamico, sojasauce [½ pakke, 2P], tomatpuré, pastavand, smør [1 spsk | 2 spsk] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt færdig pasta, og vend sammen.
Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med basilikum og finrevet ost.