Hurtig plantefars-'arrabiata'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hurtig plantefars-'arrabiata'

Hurtig plantefars-'arrabiata'

med stegte cherrytomater og frisk basilikum

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Skøn spicy hyggemad som vil blive elsket af hele familien. I aften laver vi nemlig pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder "vred" på italiensk, og understreger, at meningen med retten er at den skal være stærk. Vi tilbereder en fyldig sauce med plantefars, sojasauce, balsamico, peberfrugt, cherrytomater, hvidløg og chili. Samtidig koger vi rigatoni, som vi blander med saucen. Vi topper med ost og basilikum, og så er maden klar.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Stærk
Klimavenlig
Klimavenlig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg
Sulfitter
Byg
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 dåse

Tomatpuré

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

1 g

Chiliflager

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Peberfrugt

4 g

Hvide Løjer & Urter

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2868 kJ
Kalorier (kcal)686 kcal
Fedt20.6 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat85.9 g
Sukker18.3 g
Protein33.6 g
Salt3.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'.

Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.

Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern. 

Pres eller hak hvidløg fint.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - 'Al dente' betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. 

Steg plantefars
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars, cherrytomater og peberfrugt med salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller indtil farsen er brunet og grøntsagerne er bløde.

Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og chiliflager, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav sauce
3

Tilsæt balsamico, sojasauce [½ pakke, 2P], tomatpuré, pastavand [1,5 dl | 3 dl], smør [1 spsk | 2 spsk] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt færdig pasta, og vend sammen.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
4

Anret pasta i dybe tallerkener. 

Top med basilikum og finrevet ost.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image