Skip to main content
Gyldenstegt kyllingebryst
Gyldenstegt kyllingebryst

Gyldenstegt kyllingebryst

med ovnbagte rodfrugter og kraftig BBQ-sauce

4.3
(1,3 t)

Mør kylling har hovedrollen i denne opskrift, som hele familien kommer at elske. Kyllingen svitses gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, rodfrugter, peberfrugt og rødløg. Vi serverer kylling, kartofler og grøntsager med en fantastisk BBQ-sauce med masser af smag.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Proteinrig
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder: Sulfitter, Sennep)

½ stk

Peberfrugt

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 pose

Kruspersille

1 stk

Løg

2 g

Kyllingebouillon

2 stk

Pastinak

2 stk

Gulerod

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)2674 kJ
Kalorier (kcal)639 kcal
Fedt16.9 g
Mættet fedt2.3 g
Kulhydrat292.4 g
Sukker42.4 g
Kostfibre35.9 g
Protein63.2 g
Salt2.5 g
Potassium690 mg
Calcium0.2 mg
Iron24 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered grøntsager
2

Skær rødløg i både.

Skær peberfrugt [1/2 stk, 2P] i 1 cm strimler. 

Hak persille groft.

Steg kylling
3

Krydr kylling med et nip salt.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Brun kylling i 2 min på hver side.

Bag kylling og grøntsager
4

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg og peberfrugt på samme bageplade, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Opvarm BBQ-sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme, når kyllingen og grøntsagerne har 5 min tilbage. 

Tilsæt kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], BBQ-sauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. 

Smag til med salt og peber.

Bland grøntsager med rodfrugter på bagepladen.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener. 

Top kylling med BBQ-sauce.