
Mør kylling har hovedrollen i denne opskrift, som hele familien kommer at elske. Kyllingen svitses gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, rodfrugter, peberfrugt og rødløg. Vi serverer kylling, kartofler og grøntsager med en fantastisk BBQ-sauce med masser af smag.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder: Sulfitter, Sennep)
½ stk
Peberfrugt
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 pose
Kruspersille
1 stk
Løg
2 g
Kyllingebouillon
2 stk
Pastinak
2 stk
Gulerod
2 stk
Rødbede
½ dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Skær rødløg i både.
Skær peberfrugt [1/2 stk, 2P] i 1 cm strimler.
Hak persille groft.

Krydr kylling med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg og peberfrugt på samme bageplade, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Opvarm samme stegepande på middel varme, når kyllingen og grøntsagerne har 5 min tilbage.
Tilsæt kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], BBQ-sauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og peber.
Bland grøntsager med rodfrugter på bagepladen.
Skær kylling i skiver.

Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener.
Top kylling med BBQ-sauce.