Skip to main content
Gyldenstegt kylling Kiev
Gyldenstegt kylling Kiev

Gyldenstegt kylling Kiev

med ovnbagte rodfrugter og mild aioli

Hør lige her - saftigt, gennemstegt kyllingebryst fyldt med smeltende aromatisk hvidløgssmør. Fileten er dækket af sprød, gyldenstegt panering, og det smager bare helt fantastisk. Ikke overbevist endnu? Ærligt talt, Kylling Kiev kan sagtens være den bedste kyllingeret i dit repertoire. Hvis du - eller nogen i familien for den sags skyld - ikke har bragt en gaffel med Kylling Kiev til munden endnu, er det obligatorisk at tage chancen nu! Sammen med lækre, bagte rodfrugter og vidunderligt god aioli, er det et festmåltid at glæde sig til!

Tags:
Max 50g kulhydrater
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Egg
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

25 g

Panko

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødbede

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Pastinak

40 g

Aioli

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

60 g

Spinat

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

3 spsk

Smør til urtesmør

¼ tsk

Salt til smør

¼ tsk

Salt til kød

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3115 kJ
Kalorier (kcal)745 kcal
Fedt43.2 g
Mættet fedt15.5 g
Kulhydrat43.7 g
Sukker20.2 g
Kostfibre11 g
Protein43.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.7 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør ud af køleskabet.

Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern og løg i både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered kylling
2

Imens, hak hvidløg og persille fint.

Skær citron i både.

Bland smør, hvidløg, halvdelen af persille, salt og et nip peber i en lille skål.

Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst (på et andet skærebræt). Lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv, og krydr med salt.  

Fyld med hvidløgssmør, og fold sammen.

Paner kylling
3

Pisk æg i en dyb tallerken.

Bland panko og resterende persille med et nip salt og peber i en anden dyb tallerken.

Vend kylling i æg og derefter i panko.

Overfør til en tallerken.

Tilbered kylling
4

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 6-10 min.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt spinat
5

Skyl spinat.

Bland spinat med bagte grøntsager, og vend indtil spinaten er faldet sammen.

Server
6

Anret kylling og grøntsager på tallerkener.

Top med overskydende hvidløgssmør fra bagepladen.

Server med aioli og citronbåde.