Vi gætter på, at du har glædet dig til at lave denne fantastiske opskrift, lige siden du så den spændende titel. Vi ovnbager knuste kartofler og topper dem med hvidløgsolie, ost og prosciutto. Samtidig steger vi doraden vidunderligt sprød, og laver en cremet urtesauce med skalotteløg, madlavningsfløde, dild, purløg og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Dorade
400 g
Små kartofler
50 g
Prosciutto
1 pakke
Madlavningsfløde
1 stk
Skalotteløg
½ stk
Citron
60 g
Spinat
150 g
Grønne bønner
1 pose
Dild
1 pose
Purløg
20 g
Finrevet ost
1 stk
Hvidløgsfed
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet), og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Skær ender af grønne bønner, og skyl spinat.
Hak hvidløg, skalotteløg, dild og purløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner i 2-3 min.
Tilsæt spinat, og steg videre i 1-2 min, eller indtil den begynder at falde sammen. Krydr med et stort nip salt og peber, overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
Bland hvidløg, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Tag kartofler ud af ovnen, når de har 10 min tilbage. Knus let med bunden af en skål eller stegepande, og top med hvidløgsolie og finrevet ost. Bag videre i 10 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Fordel prosciutto på en anden bageplade med bagepapir, og bag i 5-8 min, eller indtil sprød.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Vend forsigtigt, og steg videre i 1 min.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt madlavningsfløde, dild, purløg, et stort skvæt citronsaft, vand [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet og let tyknet.
Anret kartofler, fisk, spinat og grønne bønner på tallerkener.
Top kartofler med smuldret prosciutto og fisk med urtesauce.