Skip to main content
Gyldenstegt BBQ-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegt BBQ-kylling

Gyldenstegt BBQ-kylling

med bagte rodfrugtfritter og hvidløgsdressing

I aften frister vi med en fantastisk kombination, som hele familien kommer til at elske. Rene smage af perfekt stegt kylling, dejlige rodfrugtfritter, der har fået ekstra smag af vores skønne krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit, og en frisk salat med æble og rucola. Skønne toppings er knasende solsikkekerner og cremet hvidløgsdressing.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Under 650 kcal
Allergener:
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

10 g

Solsikkekerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder, Jordnødder)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødbede

40 g

Rucola

1 stk

Pastinak

1 stk

Gulerod

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2672 kJ
Kalorier (kcal)639 kcal
Fedt15.8 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat80 g
Sukker24.8 g
Protein46.6 g
Salt1.5 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugtfritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) til 1 cm fritter. 

Fordel rodfrugter og hvidløg (uskrællet) på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered råvarer
2

Imens, skær æble i 1 cm tern.

Skyl rucola.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Mos hvidløg
3

Fjern hvidløg fra bagepladen i ovnen efter 10 min.

Pres forsigtig hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel. 

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 10 min tilbage.

Steg kylling med et nip salt i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav hvidløgsdressing
5

Bland æble, rucola, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål. 

Bland hvidløg, fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret kylling, rodfrugtfritter og salat på tallerkener.

Top salat med solsikkekerner.

Server med hvidløgsdressing.