Så blev det weekend, solen skinner og grillen venter på at hjælpe med aftensmaden. Den grillede steak frister med BBQ-smag. Vi serverer vores kød med knuste kartofler med fraiche og bacon, ovnbagt rosenkål med bacon og en sprød kålsalat med rødkål og purløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
400 g
Små kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder: Sulfitter, Sennep)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
140 g
Bacon, tern
1 pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 pose
Purløg
75 g
Rødkål, skåret
150 g
Broccolini
½ dl
Vand (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil møre.
Imens, opvarm en stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, hak purløg fint.
Bland BBQ-sauce, sojasauce [½ pakke, 2P], vand [1/2 dl | 1 dl] og halvdelen af Ay Cajun-ba i en lille skål.
Bland rødkål, purløg, halvdelen af fraiche og et stort nip salt og peber i en mellemstor skål.
Fordel broccolini i den ene side af en bageplade bagepapir, dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Fordel kartofler i den anden side af bagepladen [2 stk, 4P], og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Krydr bøffer med resterende Ay Cajun-ba.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (hæld noget af baconfedtet fra) på høj varme.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Sænk til middel varme. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Tilsæt BBQ-sauce, og lad simre i 1 min.
GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middellav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bøffer, kartofler, kålsalat og broccolini på tallerkener.
Top bøffer med BBQ-sauce og kartofler med resterende fraiche.
Drys med bacon.