Skip to main content
Grillet cajunsteak og BBQ-sauce
Grillet cajunsteak og BBQ-sauce

Grillet cajunsteak og BBQ-sauce

med bacontoppede kartofler og bagt broccolini

Så blev det weekend, solen skinner og grillen venter på at hjælpe med aftensmaden. Den grillede steak frister med BBQ-smag. Vi serverer vores kød med knuste kartofler med fraiche og bacon, ovnbagt rosenkål med bacon og en sprød kålsalat med rødkål og purløg.

Tags:
Proteinrig
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Hvede
Soja
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

400 g

Små kartofler

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder: Sulfitter, Sennep)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

140 g

Bacon, tern

1 pakke

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 pose

Purløg

75 g

Rødkål, skåret

150 g

Broccolini

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 3)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)887 kcal
Energi (kJ)3710 kJ
Fedt50.3 g
Mættet fedt22.5 g
Kulhydrat54 g
Sukker18.3 g
Kostfibre5.3 g
Protein54.8 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil møre. 

Steg bacon
2

Imens, opvarm en stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Lav kålsalat
3

Imens, hak purløg fint. 

Bland BBQ-sauce, sojasauce [½ pakke, 2P], vand [1/2 dl | 1 dl] og halvdelen af Ay Cajun-ba i en lille skål.

Bland rødkål, purløg, halvdelen af fraiche og et stort nip salt og peber i en mellemstor skål.

Bag  rosenkål
4

Fordel broccolini i den ene side af en bageplade bagepapir, dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. 

Fordel kartofler i den anden side af bagepladen [2 stk, 4P], og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt. 

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Steg bøffer
5

Krydr bøffer med resterende Ay Cajun-ba.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (hæld noget af baconfedtet fra) på høj varme. 

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Sænk til middel varme. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. 

Tilsæt BBQ-sauce, og lad simre i 1 min. 

GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middellav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Server
6

Skær bøffer i tynde skiver.

Anret bøffer, kartofler, kålsalat og broccolini på tallerkener.

Top bøffer med BBQ-sauce og kartofler med resterende fraiche.

Drys med bacon.